Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

HC za danas obećao otvorenje, no tek se postavlja željezna armatura

Most
Mladen Mandić
02.03.2012.
u 12:41

Drago Andrić iz Hrvatskih cesta kaže da se kasni zbog jake zime, no kao da nisu mogli znati da zime u Zagorju baš i nisu ugodne

Prošla su puna četiri mjeseca otkada je u Mokricama zatvoren most koji je povezivao istok i zapad Zagorja, a čelnici Hrvatskih cesta tada su obećavali da će radovi, unatoč tome što su znali da zime u Zagorju baš i nisu ugodne, biti završeni te da će most biti ponovno pušten u promet u roku četiri mjeseca – dakle do 2. ožujka. Službeno otvorenje, dakle, trebalo je biti danas, no radovi “debelo” kasne i umjesto otvorenja, ovih se dana na mostu tek postavlja željezna armatura. Zašto radovi toliko kasne?

Izvođačima rok 6. travnja

– Mjesec dana izvođač radova, građevinsko poduzeće Carin d.o.o iz Zagreba, izgubilo je zbog jake zime i snijega jer se po tom vremenu nije moglo raditi. Istina, mi smo obećali da će radovi biti gotovi do početka ožujka jer smo mislili da će do tada sve biti gotovo, no izvođaču radova rok je do 6. travnja – rekao nam je voditelj ispostave Hrvatskih cesta Drago Andrić. Na upit kad će biti otvoren promet preko mosta, Andrić kaže da bi već tijekom idućeg tjedna trebalo početi betoniranje mosta, a nakon toga slijedi i uređenje nogostupa, ograde te prevlačenje mosta asfaltnim slojem.

Župan nezadovoljan

No, od završetka betoniranja, zbog očvršćivanja betona, treba proći najmanje 28 dana prije nego se otvori promet, tako da je najrealnije očekivati da će se most otvoriti negdje sredinom travnja. Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić rekao nam je da nikako ne može biti zadovoljan dinamikom radova na rekonstrukciji mosta.

– Sada se pokazalo koliko je bio opravdan naš zahtjev za postavljanje lansirnog mosta početkom prosinca. Da se to nije napravilo, cijelo Zagorje bilo bi u prometnom kolapsu – rekao je župan.     

Ključne riječi

Komentara 7

ZE
zeljkozeljko
13:51 03.03.2012.

Obećanje , ludom radovanje. Duga zima, moš mislit. Trajala je 2-3 tjedna, da je bila prava zima nebi bili gotovi do božića. Belesani, prije početka radova nisu znali da dolazi zima. Jesmo mi neki tup narod kad pušimo takve fore ?

VU
vukimir
13:23 02.03.2012.

Roduzeće Carin d.o.o nema dozvolu za izgradnju mostova već za renoviranje mostova. Da je sve bilo pošteno most bi bio gotov prije dva mjeseca.

VE
Vexans
07:18 03.03.2012.

Od kojeg je dobavljača građ. željezo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije