Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRAVEDNA PRESUDA'

HAZU: S hrvatske strane nije postojao udruženi zločinački pothvat

Haag
29.11.2017.
u 17:08

- Hrvatska i Bosna i Hercegovina bile su žrtve srpske agresije sa zločinačkim ciljem stvaranja velike Srbije, poručuju iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Na drugostupanjsku presudu šestorici Hrvata iz BiH reagirali su i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Konačnu presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću HAZU je primila s nezadovoljstvom i zabrinutošću.

- Ova nepravedna presuda, koja nije utemeljena na povijesnim činjenicama, neće pridonijeti pomirenju i smirivanju napetosti na prostoru Bosne i Hercegovine i cijele jugoistočne Europe. Hrvatska i Bosna i Hercegovina bile su žrtve srpske agresije sa zločinačkim ciljem stvaranja velike Srbije. U ratnim događanjima u Bosni i Hercegovini s hrvatske strane nije postojao udruženi zločinački pothvat niti ideja koja bi uključivala postupanja koja nisu u skladu s međunarodnim pravnim poretkom. Treba naglasiti da je Hrvatska najzaslužnija za uspostavu i opstanak Bosne i Hercegovine kao samostalne države, poručili su iz HAZU-a.

Haag
1/16
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar cera
cera
18:51 29.11.2017.

Koja parodija!!!!!

DU
Deleted user
20:30 29.11.2017.

...čuvena hrvatska pamet na djelu.

DR
Drekavac
18:21 29.11.2017.

sad je kasno dicni hrvatski akademici Presuda je presuda dodjite svi barem na posljednji ispracaj generalu Praljku On je drugi Zrinjski i navik on zivi ko zgine posteno za svoj hrvatski narod akademici poklonite se velikanu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije