Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuti presudom

HAZU: Nije postojao zajednički zločinački pothvat!

haag,praljak,prlić
ICTY
31.05.2013.
u 14:02

"U nastajanju Hrvatske države nije postojao zajednički zločinački pothvat ni ideja koja bi uključivala postupanja koja nisu u skladu s međunarodnim pravnim poretkom", piše u izjavi HAZU-a u povodu presude Haškog suda čelnicima Herceg-Bosne.

Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavilo je izjavu u kojoj pišu da su s "velikim iznenađenjem i zabrinutošću" primili presudu Haškog suda u predmetu Prlić i ostali.

"U nastajanju Hrvatske države nije postojao zajednički zločinački pothvat ni ideja koja bi uključivala postupanja koja nisu u skladu s međunarodnim pravnim poretkom", piše u izjavi HAZU-a u povodu presude Haškog suda čelnicima Herceg-Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.

Podsjetimo, oni su nepravomoćno osuđeni na ukupno 111 godina zatvora zbog zločina nad nehrvatima u Herceg Bosni te zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom pothvatu u kojem je, kako se tvrdi, sudjelovao i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i general Janko Bobetko.

>>'Nisam očekivao da će zločinački pothvat zahvatiti Tuđmana, Šuška'

>>Čekaju potporu RH, nadu im daju presude Gotovini i Markaču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije