Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan sjećanja

HAZU: Holokaust je zastrašujući primjer koliko čovjek može nisko pasti pod utjecajem totalitarnih ideologija

Zvonko Kusić, predsjednik HAZU
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
27.01.2017.
u 11:50

– Žrtve holokausta zaslužuju vječni spomen, a hrabrim ljudima koji su se othrvali tom velikom zlu pripada trajna zahvalnost i poštovanje – poručili su

U povodu održavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta spomen na događaj komentirala je i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

– Holokaust je zastrašujući primjer koliko čovjek može nisko pasti pod utjecajem zločinačkih totalitarnih ideologija, unatoč neprestanom društvenom i tehnološkom napretku. Primjer je to koji opominje da neprestano treba raditi na edukaciji novih generacija o holokaustu te širiti ozračje tolerancije i dijaloga bez kojeg je nemoguće živjeti u suvremenom pluralnom i multikulturalnom globalnom društvu.

Žrtve holokausta zaslužuju vječni spomen, a hrabrim ljudima koji su se othrvali tom velikom zlu pripada trajna zahvalnost i poštovanje – poručili su.

>> HAZU jednoglasno za proširenje Ekspertne radne skupinu za reformu kurikula

Komentara 7

DU
Deleted user
12:12 27.01.2017.

Da stvarno je čudno da skojevci civilne uduge i mediji redovito ne prozivaju crvene za genocide kao što to radi pravi antifašista Mesić

TR
trolokva
12:43 27.01.2017.

dobro sve stima,ali zasto nitko ne spminje 5mil. ukrainaca koji su pomrli od gladi tjekom 2.sv.rata od staljinove ruke ili o 20 milijuna ruskih vojnika koji su izginuli ili o pola milijuna Hrvata na Blajburgu,licimjerstvo,cini se da su oni manje vrijedni.

Avatar superhik74
superhik74
15:28 27.01.2017.

U drugom svjetskom ratu je pobijeno 57 miljuna ljudi, medjutim dan danas se samo narice o jednoj izabranoj skupini, a sto je s ostalim desetcima miljuna zrtava koje nisu bili pripadnici izabrane nacije, koja danas radi isto to Palestincima u Gazi i na okupiranoj zapadnoj obali ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije