Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrenica

Haški sud, zbog filma o Srebrenici, kritizirao švedsku TV kuću

srebrenica, obljetnica (1)
AFP/PIXSELL
29.11.2011.
u 20:27

U svom pismu je Sud naveo kako su donijeli osude koje bez sumnje ukazuju na to da je u Srebrenici počinjen genocid

Međunarodni sud pravde u Haagu poslao je pismo glavnog šefici SVT-a, Evi Hamilton, u kojem kritizira dokumentarni film o zločinu u Srebrenici koji je prikazala švedska televizijska kuća, javlja the local.

U pismu je navedeno kako su donijeli nekoliko presuda koje izvan svake sumnje ukazuju na to da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid te kako je vidljivo da žrtve nisu umrle u borbi već u masovnim ubojstvima. Film "Srebrenica, grad koji je žrtvovan" prikazuje ratnog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića da je  žrtvovao Srebrenicu kako bi osigurao pomoć SAD-a i kako bi zapad izvršio napad na Srbiju. Ratko Mladić je u filmu prikazan kao "pozitivac" koji se trudi pronaći pravedno  rješenje te se u filmu plasira teza kako su se snage NATO-a borile na strani Bošnjaka - komentirao je Jasenko Selimović švedski državni tajnik za integracije.

Komentara 68

LA
Laura Anny
21:06 29.11.2011.

Taj Jasenko Selimovic je izjavio za svedske novine \'Mi nikad nismo pitali srbe zasto su pocinili genocid nad bosnjacima\' Kad sam kao zena postavila svom bivsem susjedu iz Posavine \'zasto ste bili tolike zivotinje kad su djeca bila u pitanju\'' samo je rekao \'alkohol i droga su krivi za to\'

OB
-obrisani-
21:48 29.11.2011.

Gledao film, i sve što je prikazano u filmu je istina osim prikazanog odnosa snaga prilikom napada na Srebrenicu. Činjenica je da je Naser Orić ratni zločinac koji je ubijao Srbe ali ga je haški sud pustio zato što je to politički sud, a ne sud pravde. Činjenica je da je Izetbeogović prodao Srebrenicu za Vogošću, i da je za dozvolu za počinjenje genocida od Karadžića dobio i Hadžiće i Ilijaš. Hakija Meholjić govori istinu kad je rekao da je njima Izetbegović rekao da Clinton traži da Srbi uđu u Srebrenicu i pobiju 5 tisuća Muslimana u zamjenu za zračne udare, ali je činjenica i da je Alija ljudima lagao i da mu to nije rekao Clinton u zamjenu za zračne udare, nego mu je to ponudio njegov prijatelj Karadžić s kojim je podjelio BiH onim sporazumom od 16. rujna 1993. godine a po kojem je BiH i dan-danas podjeljena.

DU
Deleted user
20:57 29.11.2011.

a kad ce haski sud kritizirat bijelu kucu. prpa brale, a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije