Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADI PASA

Haski napao dijete, jedan ovčar ugrizao 44-godišnjaka, a drugi usmrtio mačku

Davor Javorovic/PIXSELL
01.02.2021.
u 14:14

Policija opet upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom

Pulska policija izvijestila je o tri napada pasa na njihovom području posljednjih dna, pri čemu su lakše ozlijeđeni dijete i 44-godišnjak, te je jedna mačka usmrćena, a druga ozlijeđena.

Kod mjesta Jukini na području Sv. Petra u Šumi, njemački ovčar nepoznatog vlasnika je 28. siječnja oko 18 sati došao do dvorišta 44-godišnjaka i ugrizao ga za ruku. Muškarac je zatražio liječničku pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Lakše je ozlijeđeno i dijete koje je 30. siječnja oko 21 sat, na igralištu u Ulici Jasne Crnobori u Puli, napao haski. Pas bez nadzora, zasad nepoznatog vlasnika, došao je do djece koja su se igrala te je skakao po njima, a jednog dječaka ugrizao je za obje ruke i lakše ozlijedio. U oba slučaja policija utvrđuje vlasnika pasa.

Posljednji događaj dogodio se 29. siječnja oko 9 sati, kada je 74-godišnjakinja šetala njemačkog ovčara bez povodca u naselju Volme na području Banjola te je pas utrčao u dvorište 42-godišnjakinje, gdje je usmrtio jednu mačku, drugu je ozlijedio, dok je vlasnicu mačaka pokušao napasti, no žena je uspjela pobjeći u kuću. Vlasnica psa je novčano kažnjena, a policija će o događaju obavijestiti i veterinarsku inspekciju.

Policija opet upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

- Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu, ako se radi o opasnim psima - poručuju iz policije.

VIDEO U sudaru automobila i ralice poginula jedna osoba

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
20:35 01.02.2021.

kerovodci i keroljubci su greška u evoluciji

DV
Džontra Volta
18:20 01.02.2021.

Svaki puta kada idem na Jarun a s klince u šetnju napadne ga pas. Jako puno ima neodgovornih vlasnika. Nisu peseki krivi nego neogovorni vlasnici.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:38 01.02.2021.

Neće on

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije