Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićev klub

Hasanbegović vrijeđa Bandića, osjeća li kraj?

Hasanbegović i Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.11.2018.
u 20:40

Nazvao ga je skupljačem krupnog otpada, i zatražio ispriku zbog sastanka s Palmom

Nakon što je u medijski prostor lansirao vijest o tome da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće potpisati Marakešku deklaraciju, voditelj emisije “Bujica” Velimir Bujanec objavio je na Facebooku da premijer Plenković nudi mjesto u Vladi Milanu Bandiću ako se u zagrebačkoj Skupštini odrekne Neovisnih za Hrvatsku, odnosno Zlatka Hasanbegovića. Odmah danas, iz Kine, tu je informaciju demantirao sam Andrej Plenković.

– Nije točno da sam spreman dati Bandiću mjesta u Vladi ako se odrekne Hasanbegovića, nikakvih razgovora o tome nije bilo – odgovorio je Plenković za RTL, koji prati premijerovo putovanje u Kini.

VIDEO Bandić se susreo s Draganom Markovićem Palmom

Jači od HNS-a

Milan Bandić u proteklih je nekoliko mjeseci uspio okrupniti saborski klub s četiri na čak jedanaest zastupnika, što je potaknulo nagađanja da bi premijera Andreja Plenkovića, čiju većinu podržava u Saboru, mogao zatražiti mjesto u Vladi jer kontrolira više zastupnika nego HNS koji je HDZ-ov strateški partner i koji u Vladi ima dva ministarstva. Iako su Bujanec i Hasanbegović političko-medijski bliski, Hasanbegović tvrdi da o tim kombinacijama ne zna ništa.

Šali se da te informacije vjerojatno puštaju “hrvatski elementi” iz Bandićevih redova, zabrinuti za skupštinsku većinu koju bi u slučaju odbacivanja Neovisnih za Hrvatsku činili navodno HNS-ovci i neki SDP-ovi prebjezi. Međutim, ako se prate Hasanbegovićeve izjave posljednjih dana, on kao da sluti da bi ga Bandić uskoro mogao zamijeniti u skupštinskoj većini, pa je tako prije koji dan rekao da je “Bandić skupljač krupnog otpada” čime se referirao na SDP-ove prebjege (Ronko, M. Opačić...) koji su utočište pronašli u njegovu klubu.

I danas je Hasanbegović na sjednici zagrebačke Skupštine tražio Bandićevu ispriku zbog prošlotjednog sastanka s Draganom Markovićem Palmom, predsjednikom Skupštine srbijanskoga grada Jagodine, koji je srbijanske generale i admirale proglasio “nacionalnim junacima koje je Haag osudio kao nevine žrtve”.

“Trebaju biti oprezniji”

U zagrebačkom HDZ-u jučer su potvrdili Plenkovićevu izjavu komentirajući da ne vjeruju da je premijer i šef HDZ-a Bandiću nudio mjesta u Vladi pod uvjetom trgovine u Zagrebu, odnosno eliminacije Hasanbegovića. Štoviše, ne misle ni da Bandić kontrolira tih jedanaest zastupnika u svom klubu te drže da je njegova važnost u Saboru predimenzionirana. Osim Bandića, Plenković je u Kini komentirao i susret HDZ-ovih članova Marijana Kustića i Franje Lučića u Sarajevu s bjeguncem Zdravkom Mamićem.

– To je bio jedan skup (Hrvatskog nogometnog saveza, nap. a.), ali trebaju biti oprezniji – poručio je.

VIDEO Milan Bandić o otpisu dugova

Komentara 97

KR
kruti2
20:55 05.11.2018.

kraj čega, svijeta?

Avatar Django
Django
21:17 05.11.2018.

Zar je novinarima tako teško shvatiti da ima i političara koji drže do svojih principa i ne odriču ih se zbog fotelja? Doduše, u Hrvatskoj su jako rijetki ali Hasanbegović je sigurno jedan od njih. A što se Bandićevog kluba tiče, to je jedna heterogena grupa ljudi (da sad ne citiram Hasanbegovićevu definiciju) i time potpuno nepoželjna za bilo kakvu ozbiljnu koaliciju.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:51 05.11.2018.

Ako bi Plenković između ostalih uveo i Bandića u Vladu, onda na kraju igre mogli bi ruku pod ruku, pravac Remetinec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije