Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parafrazirao Mesića

Hasanbegović opleo po Bandiću: 'Njegov klub je sakupljalište političkog otpada'

Zlatko Hasanbegović i Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.11.2018.
u 19:57

Kritizirao je Bandića i zbog susreta s kontroverznim srpskim političarem Draganom Markovićem Palmom, kojeg je nazvao političkim blizancem gospodina Bandića

Saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović kritizirao je Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika čijem je klubu zastupnika u Saboru u posljednje vrijeme pristupilo više zastupnika.

Hasanbegović je na RTL-u večeras ovako odgovorio na pitanje misli li da će Bandić tražiti svoju poziciju u Vladi:

- O tome ne znam, ako tražimo utjelovljenje te moralne kaljuže, to je ono što se naziva tzv. Klubom Milana Bandića u Saboru. On je započeo svoju nacionalnu politiku s jednim mandatom, a sada završava s 11. Javnosti je promaknuo jedan detalj, koja je geneza nastanka toga kluba, koji je u osnovi sakupljalište političkog otpada. Supstrat toga kluba čine zastupnici nacionalnih manjina i o tome se nikada nije govorilo. Neki od njih su zlorabili poslovničku mogućnost i doveli sebe u privilegiranu poziciju da su istovremeno članovi dvaju saborskih klubova, što nijednom drugom zastupniku nije omogućeno. Ovdje se ne radi samo o kameleonstvu, ovdje ima jasnih elemenata, ovdje je riječ o političkoj korupciji. Ovdje se ne okupljaju politički istomišljenici. Budući da Bandićeva stranka nema ni ideologiju ni vrijednosti, ti ljudi se okupljaju radi interesa. U pozadini toga interesa stoji politička moć gospodina Bandića koju on crpi iz zloporabe položaja zagrebačkog gradonačelnika i čovjeka koji bez bilo kakvih ograničenja raspolaže milijardama. Parafrazirat ću Stipu Mesića - idimo tragom novca. Potražimo poveznicu između određenih financijskih dotacija koje idu iz Grada prema nekim manjinskim udrugama, manifestacijama, pokroviteljstvima i onda ćete imati odgovor što adi zastupnik mađarske, romske ili neke druge manjine u Bandićevom klubu - rekao je Hasanbegović.

Hasanbegović, koji je i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, na pitanje podržava li ondje Bandića odgovorio je da se parlamentarna situacija iz zakonskih razloga ne može uspoređivati s onom u Zagrebu.

- Vlast Milana Bandića ne proizlazi iz Skupštine nego iz njegovog mandata. U Skupštini ne postoji koalicija već tehnička radna većina oko konkretnih točaka i o svakoj točci na dnevnom redu se glasa. U Gradskoj skupštini imamo različite situacije. Neki od zastupnika koji sad nastupaju kao moralni autoriteti prema Bandiću, koji fingiraju oporbu u Skupštini, na nacionalnoj razini s njime čine većinu, su donosili odluke i glasovali u korist nekih prijedloga kada smo mi bili u oporbi - rekao je Hasanbegović.

Kritizirao je Bandića i zbog susreta s kontroverznim srpskim političarem Draganom Markovićem Palmom, kojeg je nazvao političkim blizancem gospodina Bandića. 

- Ovdje je pogaženo, ne ljudsko i političko dostojanstvo Milana Bandića, to je njegova stvar, nego je pogaženo, političko i nacionalno dostojanstvo hrvatskog naroda - rekao je.

Pogledajte video - gradonačelnik Bandić primio predsjednika Skupštine grada Jagodine:

Komentara 156

MU
Muncimir
20:16 04.11.2018.

Bandić i njemu slični su stvoritelji današnji prilika u RH. Dok god pravosuđe ne profunkcionira ova država će biti “njihova” a ne “naša”. Dok se pune autobusi njima se pune džepovi. Svi problemi Hrvatske vode od i do sudova.

JO
jozoblekic
20:35 04.11.2018.

Bravo haso legendo.samo ostani takav

SO
SoloHan
20:23 04.11.2018.

Svi bivši članovi saveza komunista i njihovo potomstvo su smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije