Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAZA

Hamas objavio crtić s otetim izraleskim vojnikom u kovčegu

Zid na kojemu je izraleski vojnik Shalit desno
AFP PHOTO
26.04.2010.
u 08:55

Vojnik Gilad Shalit, koji je otet prije gotovo četiri godine, u filmu se vraća kući, ali u - kovčegu.

Palestinski Hamas objavio je animirani film u kome je oteti izraelski vojnik Gilad Shalit, koji je u zatočeništvu u pojasu Gaze skoro četiri godine, prikazan kako se vraća u Izrael u mrtvačkom sanduku, javljaju izraelski mediji.

U filmu se čuje glas mladog vojnika, isti kao i na videosnimci koju je Hamas objavio u rujnu prošle godine. U animiranom filmu otac otetog Noam Shalit hoda besciljno i potom diže novine na čijoj je naslovnoj stranici oglas u kome se nudi nagrada od 50 milijuna dolara za informaciju o njegovu sinu.

Gilad Shalit je otet još u lipnju 2006. u prekograničnom napadu iz pojasa Gaze na vojnu bazu na jugu Izraela. Za njegovo oslobađanje Hamas traži da iz izraelskih zatvora bude pušteno oko 1000 palestinskih zatvorenika.

Hamas je naveo da je ovim filmom želio uputiti poruku izraelskoj javnosti nakon dugog zastoja u pregovorima o razmjeni zatvorenika.

Giladov otac Noam je nakon objavljivanja animiranog filma izjavio da su čelnici Hamasa ponovno izabrali taktiku psihološkog rata protiv obitelji Shalit.

Ključne riječi

Komentara 40

OB
-obrisani-
01:17 27.04.2010.

Usput, da si išao npr. u srednju školu čuo bi za \"Zlatno doba islama\", razdoblje na kojem se uvelike temelji i europska renesansa.

OB
-obrisani-
00:38 27.04.2010.

Magic serb je napisao jedan predivan komentar i ja kao hrvat pozdravljam ovaj divan rast svijesti kod nase brace srba uskoro cemo u zajednicki boj protiv islama, osim ove njegove ideje o zajednickom nastupu zapada i izrala protiv islama mii se svidja i njegova ideja o ratnom profiterstvu to ce biti jedan novi aspekt u mom zivotu i ne bih propustio tu priliku ni za zivu glavu

ZA
zaboravi
17:39 26.04.2010.

Me nema tu kulture,ne samo vlastitoj djecu vec uopce ,djeci ovog svijeta da se prikazuje mrtvacki kovceg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije