Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čakovec

Halo, nad školom vam je bomba... Spašavajte đake

bomba
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/6
26.03.2010.
u 13:23

Djeca su poslana kući, a pirotehničar iz Policijske uprave međimurske napravu je uklonio.

Na odašiljaču T-Mobilea u privatnom dvorištu, manje od deset metara od zgrade područne škole u Zasadbregu, jučer oko 11 sati pronađena je eksplozivna naprava! Škola sa 37 učenika odmah je ispražnjena.

– Učiteljica nas je poslala kući pod satom prirode. Nije nam rekla zašto, poslije smo čuli za bombu – kaže Erik Vinković iz Zasadbrega, učenik 4. razreda.

Peticija protiv zračenja
– Strašno, prestrašili smo se kad smo čuli, bili smo u Čakovcu – kaže njegova majka Sandra.

Djed Dragutin Galović dodaje da je u njihovoj ulici već potpisivana peticija protiv odašiljača, ali nije čuo za prijetnje. Pirotehničar iz Policijske uprave međimurske napravu je uklonio. Policija zbog istrage i poligrafskog ispitivanja nije željela otkriti o kakvoj je napravi riječ. Bombu je našao 34-godišnji djelatnik HT-a na platformi odašiljača, na oko 15 metara visine, pri samom vrhu stupa. Pokušao je ući kroz rešetku koju treba podići, no čim ju je pokušao pomaknuti, zapela je za žicu. Sišao je i obavijestio policiju.

– Voditeljica škole nazvala me oko 11 sati i rekla da je bomba nađena na odašiljaču koji nije u školskom dvorištu nego u susjednom. Djecu smo odmah poslali kući – kaže ravnateljica OŠ Ivana Gorana Kovačića Jelena Haček. Odašiljač je predmet rasprava u selu otkad je postavljen prije 15 godina. Jedni smatraju da mu nije mjesto u blizini škole, drugi nemaju ništa protiv.

Probudio nas je lavež
– Vještačenje je pokazalo da nema štetnog zračenja i opasnosti za djecu. Poslije toga nismo ništa poduzimali jer nije na našem terenu, nego kod bivše školske podvornice – kaže ravnateljica. Antena je na zemljištu koje su Ivan i Vera Novak prije 15 godina prodali HT-u. – Nismo nikoga vidjeli po danu, a noću, naravno, ne stražarimo – kazali su umirovljeni supruzi, dodajući da ih je prije nekoliko dan iz sna prenulo lajanje psa, a primijetili su i kako signalno svjetlo na anteni već neko vrijeme ne gori.

– A, bunili su se mještani, kažu da ih glava boli i traže da se antena premjesti, ali konkretnih prijetnji nije bilo – složili su se Novaki. Martina Horvat kazala je kako se njezina djeca svaki dan igraju na igralištu podno odašiljača.

– Moji Lovro (4) i Petar (1,5) svaki se dan idu spuštati toboganom, a dolaze i sva ostala djeca iz sela – kaže zabrinuta majka. – Mi smo prvi na udaru! Priča se da škola nije htjela dati zemljište pa su se iz HT-a okrenuli privatnicima. Doista osjećamo glavobolje, u zadnje vrijeme mnogo je ljudi umrlo od tumora, a mnogi od njih bili su mladi – kaže Ž. Novak. Možda je, veli, netko to učinio da se nešto počne rješavati. Na odašiljač se penju samo djelatnici HT-a kako bi ga servisirali. Ograđen je ogradom od dva metra i zaključan pa djeca ne mogu do njega.

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:23 26.03.2010.

Više štete bude kad se pojedine osobe rasprde nego od eksploziva pirotehničke prirode.

JA
japa
09:53 27.03.2010.

Čudno da još niko nije zaključio da su na ovaj ili onaj način krivi Slovenci.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije