Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažno se predstavljaju

‘Halo, mi smo iz ljekarne, nudimo vam flastere protiv bolova’

ljekarna
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
21.01.2014.
u 11:00

Tvrtka iz Varaždina naziva građane Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije i u ime poznatih ljekarni nudi im 'flastere protiv bolova' ili 'protiv reume', a u biti kineske flastere za detoksikaciju

‘Dobar dan, zovemo vas iz ljekarne. Imamo odlične flastere protiv bolova, novo na tržištu. Cijena je akcijska, samo 100 kuna. Možemo doći na vašu kućnu adresu i predstaviti vam proizvod.’Ovakav poziv primili su proteklih tjedana brojni građani Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Neki od njih “nasjeli” su, primili osobe koje su se lažno predstavile i od njih kupile flastere.

Sačekuša

- Jučer nas je u ljekarnu nazvala pacijentica i pitala otkad imamo te flastere u ponudi - potvrdila nam je slučaj Tanja Vrućina-Klarić, magistra farmacije iz varaždinske Ljekarne Salus. Naime, doznali su u Salusu da su prevaranti zvali građane i predstavljali se u njihovo ime. Kaže da je njihova kolegica iz Varaždinskih Toplica zvala i policiju, ali nisu imali materijala. Magistra Slavka Blaško iz Ljekarne Blaško-Maltar iz V. Toplica potvrdila nam je slučaj.

- Zvali su građane na ivanečkom području i predstavljali se u naše ime. Nazvali su nas pacijenti i pitali za detalje o tim flasterima, u našem slučaju građane su uvjeravali da je riječ o flasterima protiv reume. Došla je jedna gospođa i u našu ljekarnu u Ivancu te kolegicu upitala za detalje o flasterima. Kako mi to nemamo u ponudi i netko se predstavlja u naše ime zvala sam policiju, prvo u Novom Marofu, a potom i u Ivancu, no ne znam kako je to završilo. Obavijestila sam i ljekarničku komoru - kaže.

Tanja Vrućina-Klarić pak dodaje da su predstavnici ljekarne, zabrinuti zbog slučaja te pozvani od strane jedne gospođe koja je shvatila o čemu se radi, bili u “sačekuši”. U drugoj sobi slušali su razgovor. Kaže da se predstavnik varaždinske tvrtke i na licu mjesta predstavio kao zaposlenik Ljekarne Salus.- Gospođa kojoj je došao upitala ga je još jednom jesu li doista iz ljekarne i odgovorio je potvrdno. Upitala je i može li otići po dodatne informacije u ljekarnu, na što joj je rekao neka radije nazove njih - kaže. No, na žalost, nemaju ništa snimljenoga, ni telefonski niti razgovor na kućnoj adresi, kako bi mogli dokazati prevaru. Gospođi je izdan račun, no on nije sporan, jer glasi na ime sumnjive varaždinske tvrtke, a ne ljekarni Salus.

Pogrešne informacije

- To uopće nije protiv bolova, to su nekakvi “flasteri za detoksikaciju” iz Kine. Nema ni hrvatskog prijevoda, a na eBayu dva paketića možete kupiti za šest dolara. Mi u ljekarni imamo legalne jastučiće za detoksikaciju za stopala - kažu u Salusu. Slučaj su nam potvrdili i u zagorskim Ljekarnama Švaljek.

- Predstavljaju se u naše ime, kao zaposlenici Ljekarni Švaljek. Otkrili su nam to pacijenti, tražeći od nas dodatne informacije o proizvodu - kaže magistra Zrinka Švaljek.

Od varaždinske policije zatražili smo odgovor jesu li postupili prema prijavi, no oni kažu da ne znaju ništa o slučaju.

- PU varaždinska do sada nije zaprimila takav slučaj prijevara koji opisujete - kažu. Nazvali smo i spomenutu tvrtku, koja posluje u naselju Vilka Novaka u Varaždinu, no oba broja mobitela navedena u imenicima nisu u funkciji.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:38 21.01.2014.

Hm, divlji zapad je bio mila majka za Hrvatsku i njezine prodavatelje tople vode i medicine koja sve liječi. A kažu da je Generalić bio naivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije