Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HAKOM-ove preporuke za prelazak na digitalnu televiziju

dvb
VL
14.01.2010.
u 11:18

Svima onima koji koriste i žele nastaviti koristiti svoj stari TV-prijamnik, a pri tome se ne koriste satelitskim sustavom, kabelskom ili internetskom televizijom, preporučuje se sljedeće:

Svima onima koji koriste i žele nastaviti koristiti svoj stari TV-prijamnik, a pri tome se ne koriste satelitskim sustavom, kabelskom ili internetskom televizijom, preporučuje se sljedeće:

 1. ako je televizor novijeg datuma proizvodnje (zadnjih nekoliko godina), potrebno je putem priložene oznake, naljepnice ili pratećih uputa za korištenje provjeriti sadrži li integrirani digitalni prijamnik. Ako sadrži, TV-uređaj je već spreman za prijam digitalnog signala i nije potrebna dodatna oprema

 2. ako je TV-uređaj starijeg datuma proizvodnje te provjereno nema integrirani digitalni prijamnik, potrebno je nabaviti zaseban digitalni prijamnik za zemaljsku TV (dakle, ne digitalni satelitski prijamnik) i priključiti ga na televizor. Građani pri tome mogu iskoristiti spomenuti vaučer za popust pri kupnji i dostavu prijamnika poštom na kućnu adresu, a odgovarajući digitalni prijamnik također je moguće nabaviti i osobno u trgovinama tehničke opreme.

Korisnicima koji žele nabaviti novi TV-prijamnik preporučuje se da s prodavačem provjere može li uređaj primati digitalni signal kako bi izbjegli nepotrebne dodatne troškove i poteškoće.

Za prijam digitalne televizije moguće je koristiti istu antenu koja se koristi za prijam analognih televizijskih programa.

Ključne riječi

Komentara 2

BC
bc
11:49 14.01.2010.

Volio bi da mi netko odgovori što će biti sa onima koji ne žele gledati digitalnu televiziju? Postoji li alternativa, izbor? To što više volim dobre stare gramofonske ploče od CD-ova i MP3-ova, moj je osobni izbor. Ovdje se ne dopušta mogućnost izbora. Hoćemo li i pretplatu na neželjeno morati plaćati?

HR
hrvoje76
12:03 14.01.2010.

nema alternative, u jednom trenu ce se postojece frekvencije za analognu televiziju iskoristiti za veci broj digitalnih kanala... to je ko da pitas jel mogu koristit staru cestu preko koje je presvucen novi asfalt jer mi se stara vise svidjala....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije