Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokazao pogrešku

Hakirao profil osnivača Facebooka: 'Oprosti, Mark'

Zuckerberg
khalil-sh.blogspot.ru
19.08.2013.
u 15:30

"Oprosti što sam narušio tvoju privatnost... Nisam imao drugog izbora nakon poruke koju sam poslao Facebookovu timu", napisao je haker na profilu Marka Zuckerberga.

Palestinski haker ispričao se osnivaču Facebooka porukom na njegovu zidu, čime je smo dokazao "rupu" u sigurnosti društvene mreže, piše Jpost.

Palestinski haker Khalil Shreateh je kontaktirao Zuckerberga u pokušaju da dobije nagradu koju Facebook plaća za one koji traže "rupe" u sigurnosti. Shreateh je iskoristio pogrešku u Facebooku koja svakom korisniku omogućuje da piše statuse po tuđem profilu te je ostavio poruku Zuckerbergu.

"Oprosti što sam narušio tvoju privatnost"

Unatoč tome što Facebook tvrdi da je korisnicima omogućio da im profili ostanu samo njihovi, Palestinac je uspio pisati po zidu osnivača najpoznatije društvene mreže. Haker je prvo kontaktirao Facebookov sigurnosni tim nakon što je dokazao pogrešku tako što je pisao po zidu prijatelja osnivača Facebooka.

Nakon što mu je Facebook odgovorio da nema pogreške u sigurnosti, Palestinac je ostavio poruku na Zuckerbergovom profilu. "Oprosti što sam narušio tvoju privatnost... Nisam imao drugog izbora nakon poruke koju sam poslao Facebookovu timu", napisao je palestinski haker, a fotografiju poruke stavio je na svoj blog.

Facebook mu je odmah odgovorio i pitao ga zašto je hakirao profil kada su htjeli popraviti pogrešku. Facebook mu navodno na kraju neće isplatiti nagradu jer je stavljanjem poruka na tuđe profile prekršio pravila na društvenoj mreži.

>>Na Facebooku ljudi gube kontrolu nad svojim životom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije