Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FACEBOOK

Hakiran Mark Zuckerberg, idućeg dana nove mjere sigurnosti

Mark Zuckerberg
27.01.2011.
u 17:08

Prije nego što je “lažnjak” uklonjen, “lajkalo” ga je 1800 ljudi, a ostavljeno je i 500 komentara

Sam osnivač Mark Zuckerberg uvidio je da bi trebalo povećati sigurnost na Facebooku kada je nepoznati haker u ponedjeljak navečer u njegovo ime na profil postavio lažnu poruku. U poruci se navodi da bi Facebook u budućnosti novac trebao tražiti od samih korisnika, umjesto okretanja bankama, piše časopis Time. Prije nego što je “lažnjak” primijećen, već ga je “lajkalo” više od 1800 ljudi, a 500 ih je ostavilo svoj komentar. Poruka je shvaćena kao komentar nedavnog sporazuma između Goldmana i Facebooka, koji bi, smatra se, u konačnici trebao dovesti do javnog izlistavanja Facebookovih dionica na burzi.

Samo dan nakon upada, Facebook je uveo dvije nove sigurnosne mjere. Korisnici sada mogu pratiti Facebook preko HTTPS-a koji automatski stvara sigurnu vezu preko inače nesigurne mreže, čime bi se trebala onemogućiti krađa lozinki, a takav se pristup može aktivirati na postavkama računa. Također, od korisnika koji se učine sumnjivima (ako se, primjerice, ujutro logiraju na jednom, a navečer na drugom kraju svijeta) tražit će se potvrda autentičnosti tako da ih se pita za identitet osoba čije se fotografije nalaze na njihovu profilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije