Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Dan nezavisnosti

Hakirali Foxov Twitter i objavili lažnu vijest o Obaminoj smrti

barack obama
AFP
04.07.2011.
u 11:19

Neslana šala otišla je predaleko pa tako detaljno opisuju kako su u Obamu ispaljena dva hitca te je umro od iskrvarenja

Američki veliki praznik Dan nezavisnost jedna je skupina hakera iskoristila za neslanu šalu na račun predsjednika Baracka Obame. Naime, hakeri su upali na službeni Twitter profil američke mreže Fox News, te na njihovom računu @foxnewspolitics objavili lažnu vijest o atentatu na Obamu.

 "Predsjednik je mrtav!" - poslali su tu rečenicu svim pratiteljima Fox Newsa na  Twitteru (kojih je preko 33.000). Nisu stali na tome nego su i potpredsjednika Joea Bidena prozvali novim predsjednikom SAD-a i poželjeli mu sreću "u ovo vrijeme ludila".

Hakeri su odlučili "vijest" začiniti i detaljima o lažnom atentatu, te su na profilu koji je još uvijek otet, pisali i o detaljima "ubojstva" - "U Obamu su ispaljena dva hitca, jedan u zdjelicu i jedan u vrat te je umro od iskrvarenja, a sve to dogodilo se u restoranu Ross u Iowi. Tužan je to 4. srpnja za Ameriku", pisalo je u zadnjoj objavi.

Kako se pretpostavlja, iza napada na korisnički račun @foxnewspolitics stoji hakerska skupina Scriptkiddies, a otkrili su se hvaleći se ovom nepodopštinom na vlastitom profilu na Twitteru koji je izbrisan.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Rubirosa
Rubirosa
14:00 04.07.2011.

Hoce li ih sad izbombadirati ?! (H)

OB
-obrisani-
15:49 04.07.2011.

to je bila generala proba da se vidi kako se amerika reagovati. Sobzirom da se ameri nisu mnogo uzbudjavali . Brzo ce ga pojede mrak kao Ruzvelta 1945 godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije