Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSATNI NAPAD

Hakeri napali službene stranice Europskog parlamenta

internet
26.01.2012.
u 21:27

Pretpostavlja se da je napad počinila hakerska grupa Anonymous koja je i ranije napadala službene stranice međunarodnih organizacija i vlada.

Službena internetska stranica Europskog parlamenta u četvrtak ujutro bila je dva sata nedostupna jer su je napali hakeri. Kako piše EuropeanVoice.com, stranica koju dnevno u prosjeku posjeti oko 30.000 ljudi, srušila se jer je u jednom trenutku zabilježila 300.000 posjeta u sekundi što ukazuje na zlonamjerno onesposobljavanje.

Pretpostavlja se da je napad počinila hakerska grupa Anonymous koja je i ranije napadala službene stranice međunarodnih organizacija i vlada. Sličan je prepad dan ranije zabilježen i na stranicama irske vlade koja je napadnuta kad je najaviljeno uvođenje strožih mjera u borbi protiv piratstva.

Znakovito je da su hakeri intervenirali u vrijeme pregovora o ACTA sporazumu kojim bi se trebali utvrditi međunarodni standardi za zaštitu intelektualnog vlasništva i borbu protiv krivotvorenja što neki tumače ograničavanjem slobode na internetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije