Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIBERNETIČKI NAPAD

Hakeri napali kutinsku Petrokemiju, otežana elektronička komunikacija

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
17.09.2021.
u 10:51

"Navedena situacija nema utjecaja na poslovanje Društva",  poručili su iz Petrokemije

Početkom ovog tjedna Petrokemija d. d. uočila je pokušaje neovlaštenog pristupa dijelu elektroničke komunikacije Društva, priopćeno je danas iz ove tvrtke.



"U odnosu na navedeno provode se mjere zaštite, što može prouzročiti otežanu elektroničku komunikaciju s Društvom. Navedena situacija nema utjecaja na poslovanje Društva",  poručili su iz Petrokemije ne navodeći detalje slučaja.

Iako iz tvrtke na navode o čemu je točno riječ, hakerski napadi na poslovne subjekte česti su u svijetu, a događaju se i u Hrvatskoj. Lani je hakerski napad ucjenjivačkim softverom doživjela INA, koja je imala i posljedica u redovnom poslovanju, a napadnuti su tada i Pevex, Telemach i Overseas Express.

Uz ucjenjivačke softvere, kibernetičkim napadima koriste se i za poslovnu špijunažu

 

>> Pogledajte i ovaj video – Osnovan sindikat dnevnih migranata: Zarađuju u inozemstvu i ne žele plaćati porez u Hrvatskoj

Komentara 4

SI
sisavac
14:50 17.09.2021.

ja se već uplašio da će urea poskupjeti, da ću morati pišati u kantu i čuvati do proljeća, za voćke, ako ništ drugo...

DU
Deleted user
12:53 17.09.2021.

Koga briga, HDZ-ov PPD dobio je Petrokemiju samo na račun isporučenog skupog plina i kamata na ne plaćanje, sada dolaze Turci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije