Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno u prometu

Vuk u tunelu Kozjak sam preskočio ogradu i otišao s Dalmatine: 'Došao je točno do našeg automobila'

Autocesta
Foto: Borna Filić/PIXSELL
12.02.2019.
u 14:13

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti

Na autocesti A1, u tunelu Kozjak, u utorak rano ujutro nedaleko od Dugopolja, uočen je vuk! O susretu sa životinjom HAC je informirao splitski dogradonačelnik Nino Vela koji je na službenom putu za Zagreb. 

-Sreli smo vuka u tunelu Kozjak! Bila je kolona vozila i vuk je došao točno do našeg automobila. Bio je to bliski susret oči u oči! - rekao je Vela koji je u programu Radio Splita upozorio na opasnost na Dalmatini.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 kod čvora Donja Zdenčina i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa. Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i kliski. Mogući su odroni.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta (poledica na kolniku) u Lic i: DC218 GP Užljebić - Donji Lapac - Dobroselo (g.ž.ZD)-Mazin - Bruvno (D1), ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje, ŽC5203 Dobroselo-Srb i županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split. Katamaran na liniji 9603 Jelsa - Bol - Split će isploviti iz luke Stari Grad u 06:00 h bez pristajanja u luke Jelsa i Bol.

>> Evo kako će se u Hrvatskoj plaćati cestarina

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
08:19 12.02.2019.

znači, prošli su savu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije