Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjedništvo sdp-a

Hajdaš-Dončić, Zmajlović i Glavašević bojkotirali zajedničku presicu

Davor Bernardić
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
02.02.2018.
u 07:15

Bernardić je nakon sjednice predsjedništva poručio da mu nitko od kolega iz vodstva nije sugerirao kako bi bilo najbolje da napusti mjesto šefa stranke i da je riječ o lažima.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je sinoć prvu sjednicu predsjedništva nakon što su u javnosti krenule žestoke kritike na njegov račune iz redova vodstva SDP-a. I to ne samo od strane njegovih neistomišljenika već i od strane ljudi uz čiju je pomoć došao na čelo stranke.

Bernardić je za sada još uvijek neslužbena „šuškanja“ da mu se sprema rušenje pokušao amortizirati na način da je na tiskovnu konferenciju nakon sjednice predsjedništva pozvao i sve članove vodstva koji su prisustvovali sjednici. Bilo je to na prijedlog potpredsjednika stranke Zlatka Komadine koji je očito trebao pokazati nekakvo zajedništvo i učvrstiti „klimavu“ Bernardićevu poziciju.

Međutim, ideja se, doznajemo, nije svidjela Siniši Hajdaš-Dončiću i Mihaelu Zmajloviću koji su, čim su čuli Komadininu ideju, napustili Iblerov ispričavši se obavezama kao i Bojanu Glavaševiću koji se također odbio spustiti na tiskovnu konferenciju.

Prizor većine članova vodstva SDP-a iza Bernardića neke je u SDP-u podsjetio na „čuvenu“ tiskovnu konferenciju bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka kada je s HDZ- ovim ministrima iza sebe obznanio da će tražiti opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Velikog zajedništva nije bilo niti na samoj sjednici na kojoj se, doznajemo od nekoliko izvora, nije glasalo o niti jednom prijedlogu predsjednika. I to iz razloga što mu niti jedan ne bi, kažu naši izvori, prošao. Isti izvori kažu da Bernardić već neko vrijeme ne stavlja prijedloge na glasanje kako se ne bi vidjelo da ne kontrolira vodstvo.

A kako se može čuti od sudionika sjednice Bernardiću jučer nije prošla ideja da stranačka konvencije bude u veljači već će biti u ožujku, a i sjednica Glavnog odbora održat će se tjedan dana nakon što je bilo prvotno predloženo, točnije 17. veljače i na njoj bi trebao biti utvrđen i konačan prijedlog stranačkog Statuta..

- Bernardić bi htio da se konvencija što prije obavi kako ne bi postala prevratnička. No postoje rokovi i ne mogu se neke stvari na brzinu organizirati- kaže jedan član Predsjedništva. Sam Bernardić je nakon sjednice predsjedništva poručio da mu nitko od kolega iz vodstva nije sugerirao kako bi bilo najbolje da napusti mjesto šefa stranke i da je riječ o lažima. Progovorio je i o situaciji u Agrokoru te je oštro kritizirao privremenu upravu posebice zbog medijskih napisa da se novac isplaćuje bivšoj tvrtki Ante Ramljaka za kojeg Bernardić kaže da je jasno da nije spašavao radna mjesta i sklapao nagodbe već iznosio novce iz Agrokora.

- Plenkovića pozivam da kaže je li znao za ovakva postupanja, je li bio informiran, odobrava li to i što će učini- kazao je Bernardić. Kazo je da očekuje da se na tematskoj sjednici Odbora za gospodarstvo u utorak pojavi i Ramljak i odgovori na navode iz medija te je naglasio da će SDP tražiti i postupanje DORH-a u vezi s tim slučajem.

Komentara 8

DU
Deleted user
07:47 02.02.2018.

Milanović i njegovi su napravili dobar posao, temeljito su razgradili SDP, a Bernardić i njegovi taj posao uspješno završavaju. Kao "ozloglašeni" HDZ-ovac koji sam često kritizirao Račana i njegovu tadašnju ekipu kažem: Dečki, niste im ni do gležnja!

Avatar abakus
abakus
08:17 02.02.2018.

Bernardić je dobar čovjek, unatoč glupostima koje prečesto govori i zlu koje prečesto opravdava (jer iz gluposti iskreno vjeruje da je riječ o dobru i da dobro čini). Šteta za njega. Trebao je ostati negdje na nekom institutu i bavitii se fizikom, tamo bi od njega bilo koristi.

KA
kacavenda
09:35 02.02.2018.

raspashoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije