Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri osobe ozlijeđene

Hajdaš Dončić o sudaru vlakova: Čini se da je zakazao ljudski faktor

Siniša Hajdaš Dončić
Duško Jaramaz/PIXSELL
18.12.2012.
u 12:35

– Morate biti svjesni da HŽ kao sustav ne može preko noći napraviti zaokret jer godinama nije ulagano u kompletnu infrastrukturu kao što nije ulagano ni u ljude – rekao je ministar.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić komentirao je danas željezničku nesreću koja se jučer dogodila u blizini mjesta Carevdar između Križevaca i Koprivnice gdje su se sudarila dva vlaka, a ozlijeđeno deset ljudi.

– Čini se da je jučer zakazao ljudski faktor. Razgovaramo s upravama, ali morate biti svjesni da HŽ kao sustav ne može preko noći napraviti zaokret jer godinama nije ulagano u kompletnu infrastrukturu kao što nije ulagano ni u ljude – poručio je ministar Dončić.

>>FOTO Putnički vlak naletio na teretni - ozlijeđene tri osobe!

Komentara 6

VE
Vexans1
13:21 18.12.2012.

"Čini se da je zakazao ljudski faktor" (?)Tako govori hrvatski ministar!?? Kad Zagorci pomiješaju kajkavski i političku frazeologiju nastane nerazumljivi gemišt i sramota za hrvatski kniževni jezik! Pitao bi ministra tko je taj "ljudski faktor",gdje stanuje,kakve ga brige more kad tako često zakazuje..i štošta još!Sramota od hrvatskog ministra!

Avatar Panon VU
Panon VU
12:54 18.12.2012.

Nije ulagano u ljude i tehniku? OK, ali zato može biti istog ovog trenutka i u narednih mjesec dana implementirano na svim vlakovima u Hrvatskoj: Aktivni GPS pratitelji (trackeri), koji će geografski položaj vlaka slati centrali, u kojoj samo jedna osoba može nadzirati cjelokupan željeznički promet, koji će imati i bez te osobe dovoljno "pameti" da alarmira sve nepravilne pozicije vlakova u određenom trenutku, da alarmira približavanje vlakova iz različitih smjerova na jednotračnoj pruzi, da alarmira premalo rastojanje vlakova, da alarmira svaku moguću i nemoguću zgodu koja može dovesti do tragedije. Uložite u sigurnost! Nemjerljivo je jeftinije od posljedica!

PR
promag
13:55 18.12.2012.

Naravno da se ne može stanje promijeniti preko noći, ali se očekivalo da će se promijeniti (ili barem ostati na istom nivou) za 365 noći od kada ste na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije