Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beskontaktno plaćanje

HAC zbog koronavirusa snizio cijenu ENC uređaja na 73 kune

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
12.03.2020.
u 15:38

Time se u najvećoj mjeri umanjuje mogućnost prenošenja zaraze putem gotova novca i kartica, ali ubrzava i samo vrijeme putovanja

Kako su u cijeloj Republici Hrvatskoj podignute mjere zaštite i prevencije od Koronavirusa, te u sklopu nastojanja da se maksimalno ograniči mogućnost prenošenja zaraze, Hrvatske autoceste apeliraju na sve korisnike koji ovih dana planiraju putovanje autocestama, da kad god je to moguće, koriste beskontaktnu naplatu putem ENC uređaja.

Time se u najvećoj mjeri umanjuje mogućnost prenošenja zaraze putem gotova novca i kartica, ali ubrzava i samo vrijeme putovanja. A kako bi korisnicima koji nemaju ENC omogućili korištenje uređaja, HAC je donio odluku o maksimalnom smanjenju cijene ENC uređaja za 40 posto. Od petka 13. ožujka, u prodajnim uredima HAC-a, ENC uređaj će se moći nabaviti za 73 umjesto dosadašnjih 122 kune.

U prodaju je stavljeno 3.000 uređaja, a privremena mjera će se provoditi do okončanja neposredne opasnosti od pandemije koronavirusom. Iz HAC-a mole korisnike da prije planiranja putovanja, posebice izvan granica RH, slijede preporuke Kriznog stožera Civilne zaštite te prate vijesti i informacije o stanju prometa na mrežnim stranicama HAC-a i HAK-a.

VIDEO Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji.

 

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije