Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pandemija

HAC objavio: U vrijeme koronavirusa pridržavajte se ovih savjeta

HAC - savjeti
Foto: HAC
1/2
20.03.2020.
u 21:06

Vožnja u vrijeme koronavirusa

Hrvatske autoceste izradile su letak sa savjetima za sigurnu vožnju u vrijeme pandemije koronavirusa:

1. Ukoliko ne postoje ograničenja u kretanju, na put po mogućnosti krećite vlastitim vozilom čime ćete izbjeći mogućnost izlaganja zarazi, ali i skratiti trajanje putovanja.

2. Hrvatskim autocestama svaki dan prolazi više od 115.000 vozila od kojih većina još uvijek cestarinu plaća gotovim novcem i karticama, tj. ostvaruje kontakt s našim djelatnicima pa kada putujete autocestama, preporuka je koristiti ENC, odnosno beskontaktnu naplatu cestarine.

3. Ako nemate ENC možete ga kupiti u HAC-ovim prodajnim uredima, a prilikom čekanja u redu održavajte razmak od barem 1 metra, a kod razgovora s djelatnicima razmak od 1,5 metra.

4. Ukoliko već koristite ENC HAC- a preporuka je da nadoplatu ENC računa izvršite putem internet bankarstva ili Aircash aplikacije

5. Tijekom putovanja uputno je primijeniti nekoliko jednostavnih mjera samozaštite poput korištenja jednokratnih rukavica tijekom punjenja goriva i dodirivanja površina na pumpama ili dezinfekcije volana, mjenjača i drugih površina unutrašnjosti vozila.

6. Mjere možemo primijeniti upotrebom vlažnih maramica i sredstava za dezinfekciju ruku, a bez obzira što se nalaze u asortimanu gotovo svake benzinske postaje na autocestama, korisno je krenuti na put s paketom maramica za dezinfekciju i jednokratnih rukavica za domaćinstvo.

7. Pojačano održavanje osobne higijene vrijedi i prilikom zadržavanja na odmorištima, benzinskim postajama i drugim javnim prostorima.

8. U slučaju kvara vozila te potrebe za asistencijom djelatnika HAC-a ili vučne službe, preporuča se izbjegavanje rukovanja i bliskog kontakta.

9. Na put ne krećite ukoliko osjećate moguće simptome zaraze koronavirusom, pratite preporuke nadležnih službi, vozite odgovorno i brinite o svom zdravlju

Video - Mitovi o koronavirusu

Komentara 10

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:00 20.03.2020.

Di ste sad prčelnici, načelnici, tajnici i tajnice, direktori, predsjednici gradskih ureda i državnih preduzeća, inspektori svega i svačega i sav uhljebljeni represivni aparat da pomognete svom narodu u nevolji, di je zapelo štetočine.

AH
asistentica.highlander
21:31 20.03.2020.

Ako imas Coronu, nemoj da vozis piajn.

ZO
Zooltan
07:37 21.03.2020.

Dali sad smijem voziti pijan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije