Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE I TRANSKRIPT

Haag naredio prisluškivanje Ratka Mladića zbog kršenja ovih pravila

16.11.2018.
u 20:53

Mladić je, kako prenose beogradski mediji, "izravno sudjelovao"" u televizijskom talk-show programu

Telefonski razgovori haškog osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića bit će nadzirani slijedećih mjesec dana nakon što se nekadašnji zapovjednik vojske bosanskih Srba, mimo ovlasti suda u Den Haagu (MICT), uključio u jutarnji program beogradske provladine televizije Happy, objavili su u petak beogradski mdediji.

Nalogom Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) iz Den Haaga, objavljenom u petak kasno popodne, upravi pritvora u Scheveningenu naloženo je da preslušaju Mladićevi telefonski razgovori proteklih tjedan dana, uključujući i jutrošnje uključenje u tv-program, objavili su večeras beogradski mediji.

Osim slušanja Mladićevih razgovora, zatraženo je i da se sačine pisani sažeci tih razgovora.

Mladić je, kako prenose beogradski mediji, "izravno sudjelovao"" u televizijskom talk-show programu tako što je, "koristeći neprivilegiranu telefonsku liniju u pritvoru, telefonirao svom sinu, koji je sudjelovao u emisiji" i koji ga je pozvao da toj emisiji govori.

Tajnik suda u Den Haagu upopzorio je da Mladić nije odobenja za taj razgovor i da je "pritvorenik time narušio pravila pritvora".

General Ratko Mladić (77), bivši je zapovjednik vojske Republike Srpske, a Haški sud nepravomoćno ga je osudio na doživotni zatvor, nakon što je oglašen krivim za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata diljem BiH, teroriziranje građana Sarajeva granatiranjem i snajperskom vatrom, te uzimanje talaca - pripadnika UNPROFOR-a tijekom rata u BiH od 1992-1995.

Mladić je, poslije optužnice iz 1995., od lipnja 2011. u pritvoru u Scheveningenu, nakon što ga je Srbija, poslije 16 godina bjekstva, uhitila i izručila ICTY-u.

Komentara 34

Avatar Pinokio
Pinokio
21:52 16.11.2018.

Prdnula sam.

RI
rimac444
21:33 16.11.2018.

Degenerici Haaga omogućuju ovom monstrumu zločincu takav luksuz, koji je mučki poubijao desetke tisuća nedužne djece, žena, staraca, ljudi. Ti isti degenerici Haaga osudili su naše heroje koji su branili svoj narod, obitelji svoja ognjišta, poput velikana generala Praljka

SL
slovenc007
07:12 17.11.2018.

Čovek je zvao svog sina, koji je bio baš u emisiji. Nije tu bilo interesa za sudjelovanje u emisiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije