Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

H. Burić: Borba protiv korupcije dobra je za Hrvatsku i za HDZ

hrvoje burić
Nel Pavletic/PIXSELL
27.10.2011.
u 14:14

Ono što HDZ zastupa jest da se istrage vode jednako prema svima i naša je želja da ova istraga što prije završi, a ne kao neke druge koje se već jako dugo drže u ladici, primjerice riječke Tržnice – kazao je Burić

Informacija da se navodno provodi istraga protiv HDZ-a nije nova, o tome se već puno pisalo, a mi u HDZ-u kažemo da je to stvar pravosuđa, to nas čini jačima jer borba protiv korupcije dobra je za sve građane Hrvatske, a što je dobro za građane, dobro je i za HDZ – kazao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci HDZ-ov gradski vijećnik Hrvoje Burić napominjući da je to znak odlučnosti i iskrenosti premijerke Kosor i dokaz onoga što je uvijek tvrdila: da borba protiv korupcije nema stranački predznak.

– I po tome se razlikujemo od SDP-a, za nas je ovo jačanje demokracije, dok oni s drugim stranačkim predznakom to nazivaju napadom na demokraciju, bez obzira na to je li riječ o gospodarskom ili verbalnom kriminalu. Ono što HDZ zastupa jest da se istrage vode jednako prema svima i naša je želja da ova istraga što prije završi, a ne kao neke druge koje se već jako dugo drže u ladici, primjerice riječke Tržnice – kazao je Burić. Riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu i dogradonačelniku Željku Jovanoviću još je jednom poručio: "Ubili ste Rijeku".

– Deset godina vladaju gradom kao šerifi, bez njih se ništa nije moglo odlučiti – kazao je Burić napominjući da se smjernice razvoja grada, koje su sami napisali i izglasali u Gradskom vijeću, ne realiziraju. Sva su njihova obećanja mrtvo slovo na papiru, nastavio je Burić.

– Kažemo da su ubili Rijeku, najljepši grad na svijetu jer su ostavili prazne gradske prostore, otišlo je 15 tisuća stanovnika, grad u koji su ljudi dolazili, svojim su neznanjem i nesposobnošću pretvorili u grad iz kojeg se odlazi – kazao je Burić. Na kraju je pokazao sliku novog automobila V. Obersnela.

– Riječ je o najmu ili leasingu, što je samo način financiranja. Bez obzira na to, auto se financira iz proračuna grada Rijeke – kazao je Burić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
17:01 27.10.2011.

Istraga protiv korupcije je iznimno važna za cjeli HDZ,i budućnost Hrvatske. Moramo se boriti protiv svih oblika Korupcije. Mi u HDZu smo svi nevini i NIŠTA NEZNAMO Smatramo da je za korupciju odgovoran SDP i ostali koji su u ovihh 20 godina vladavine nad HR sve uništili i pokrali

VI
Vito
07:07 28.10.2011.

Zbog čega uz ove fotografije nema upozorenja - uznemiravajući sadržaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije