Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ČEGA SE STVARAJU?

Gužve na granici Mađarske sa Srbijom. Razlog je zaista nevjerojatan

Lučko,prometna gužva
Foto: Anto Magzan/Pixsell
08.11.2017.
u 12:49

'Postoje razne priče o sporosti mađarskih carinika. Neki kažu da ih je puno dobilo otkaze i da su zbog toga u tihom štrajku0

Iako je ljetna sezona odavno prošla na granici Srbije s Mađarskom stvaraju se velike gužve. U kolonama se čeka i po nekoliko sati, a sve zbog - shoppinga.

Naime, putnici iz Mađarske hrle na subotički buvljak, piše Blic.

- U listopadu sam išao u Segedin i na Horgoš sam stigao oko 14 sati. Našu granicu sam prešao brzo, a onda sam red na kontrolu mađarskih carinika čekao do 15.30 sati. Ljubazno sam pitao Mađara zbog čega se toliko čeka, a on me bijesno pogledao i rekao kako rade najbrže što mogu - priča jedan Subotičanin.

- Zaista nema pravila kada će doći do dužeg zastoja. Osim vikendom to je moguće i drugim danima. Putovali smo u Budimpeštu, nedjelja je bila i relativno brzo smo prešli obje granice, ali naši prijatelji su prije nekoliko dana čekali više od sat vremena. Postoje razne priče o sporosti mađarskih carinika. Neki kažu da ih je puno dobilo otkaze i da su zbog toga u tihom štrajku. Mada, pošto je Mađarska u EU oni vjerojatno imaju posebne procedure koje bi u svakom slučaju zahtijevale dužu kontrolu. I ja sam primijetio da ima puno Mađara na buvljaku i definitivno su oni dodatni uzrok zastoja – zaključuje Mladen J. Iz Subotice.

- Na parkinzima su samo auti mađarskih registracijskih oznaka. Već duže vrijeme kod nas kupuju garderobu, najčešće sportsku odjeću jer vole 'markirane' stvari, a kod njih su originali skupi. Ja sam odustao od kupovine na buvljaku kada sam vidio koliko je ljudi bilo i to najviše iz Mađarske. Ne može se proći, a kamoli birati roba. Kada oni krenu kući normalno je da se stvore gužve na graničnom prijelazu – zaključuje drugi Subotičanin za Blic.


 
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Marenggo
Marenggo
13:31 08.11.2017.

A ja sam mislio svi pohitali da vide skelet Draže Mihajlovića..

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
18:30 08.11.2017.

Boli me .

KA
kamenjar0404
19:22 08.11.2017.

Rusofilima treba uvesti vize kao sto i Rusi trebaju !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije