Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODUŽENI VIKEND

Domaći i stranci pohrlili na more: Više od 100.000 osoba već ušlo u zemlju, najavilo se još toliko

Zagreb: Gužve na naplatnoj postaji Lučko
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/16
11.06.2020.
u 15:26

Od ukupnog broja stranih državljana najviše dolazaka imaju državljani Slovenije, zatim Austrije te Njemačke

Blagdan Tijelova mnogi su Hrvati iskoristili kao produženi vikend pa je cijeli dan pojačan promet iz unutrašnjosti zemlje prema moru. Osim povećanog prometa domaćeg stanovništva, pojačan je promet i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. 

Gužve su počele već sinoć, a u prijepodnevnim satima na naplati Lučko, sa zagrebačke obilaznice iz smjera Jankomira, kolona je bila duga oko 1 kilometar. No HAK javlja da trenutno nema dužih čekanja u oba smjera.

Osim na Lučkom gužva je i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom.  MUP je izvijestio da je putem sustava Enter Croatia do sada je zaprimljeno 112023 prijava za 235 035 osoba koje su, uz ispunjavanje propisanih uvjeta, već ušle ili najavile ulazak u Republiku Hrvatsku za produženi vikend.

- Danas do 13,00 sati, odnosno u posljednja 24 sata, u Republiku Hrvatsku je, prema evidencijama, ušlo 104.782 osobe, od čega je 55.319 državljana Republike Hrvatske i 49.463 stranih državljana, a što je 30% više nego prethodnog dana. Od ukupnog broja stranih državljana najviše dolazaka imaju državljani Slovenije 16.668, zatim Austrije 9488 te Njemačke sa ukupnim brojem od 8239 - priopćeno je iz policije.

Na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu zbog pojačanog prometa vozila stvaraju se veće gužve. Vrijeme potrebno za prelazak granice tijekom dana se neprestano mijenja, a čekanja u oba smjera mogu biti i dulja od pola sata.

Zagreb: Gužve na naplatnoj postaji Lučko
1/7

- Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila - upozorili su iz HAK-a.

 

Ključne riječi

Komentara 4

HA
HERCEGOVA@AC
16:53 11.06.2020.

Ovo pišem van teme članka i pretpostavljam da će me administrator obrisati a možda i blokirati iako nisam nikoga uvrijedio. Samo me zanima zašto me je prije godinu dana blokirao na dvije godine jer sam na profilu postavio sliku gljive(kojaa je možda provokativna) koju svaki od nas gljivara može sanjati (samo netko jumože pronaći, jedan od sto) Zašto Administratore? Imaš li hrabrosti reći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije