Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
digitalizacija

Gurry: Digitalne novine zamijenit će tiskane do 2040. godine

Francis Gurry
Reuters/Pixsell
03.10.2011.
u 15:10

Šef UN-ove agencije za intelektualno vlasništvo tvrdi da će tiskovine zamijeniti njihove digitalne verzije.

U niz crnih slutnji o budućnosti tiskanih medija uključio se i Francis Gurry, šef UN-ove agencije za intelektualno vlasništvo (WIPO). On je, naime, izjavio za La Tribune de Geneve da će novine nestati do 2040. godine, a zamijenit će ih njihove digitalne verzije.

– Za nekoliko godina više neće biti novina kakve su danas – kazao je Gurry te dodao:

– Riječ je o evoluciji i tu nema ničeg dobrog, ali ni lošeg. Istraživanja pokazuju da će novine nestati do 2040., a u SAD-u već do 2017. godine.

Gurry je napomenuo da u SAD-u već sada ima više prodanih digitalnih primjeraka novina nego onih tiskanih na papiru, a u gradovima sve je manje mjesta gdje se mogu kupiti tiskovine.

Prema njegovu mišljenju ključan problem su prihodi.

– Kako urednici mogu pronaći sredstva za plaćanje autora – zapitao se Gurry te napomenuo da se autorsko pravo mora zaštititi kao princip za plaćanje autora članaka.

Komentara 2

Avatar Grunf
Grunf
15:30 03.10.2011.

a s čim ćemo onda paliti roštilj?!!!

RI
Ringo
15:45 03.10.2011.

Tako su govorili i za radio kada je TV ušla u masovnu upotrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije