Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJEŠTANI ZABLAĆA O NESREĆI

'Grunulo je kao da je eksplodirala neka granata u moru'

Kod Zlarina se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/17
27.01.2020.
u 16:47

Piloti s kojima smo razgovarali tvrde kako sigurno nije bilo eksplozije u zraku i da je detonacija mogla biti od udara u more brzinom od preko 150 kilometara na sat

Šetali smo i odjednom je puklo. Vidio sam da elisa i druge stvari isplivavaju vanka. Netko je rekao da su bila dva helikoptera i da je jedan pao. Odmah smo organizirali ronioce - prepričavaju mještani u Zablaću kod Šibenika gdje je danas prijepodne, pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo do pada vojnog helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

Jednog pilota ribari su ubrzo izvukli na obalu te su ga pokušali reanimirati, ali, nažalost, neuspješno.

VIDEO Kod Zlarina se u more srušio vojni helikopter Kiowa Warrior

- Došla je policija jako brzo. Grunulo je kao da je eksplodirala neka granata u moru. Dok nisam vidio dva broda u moru i helikopteru koji kruži nisam znao sto se događa. Bilo je sunčano, gotovo pa bonaca i tko zna sto se moglo dogoditi  - dodaju mještani Zablaća.

Piloti s kojima smo razgovarali tvrde kako sigurno nije bilo eksplozije u zraku i da je detonacija mogla biti od udara u more brzinom od preko 150 kilometara na sat.

Podsjetimo, do nesreće je došlo tijekom trenažne vježbe na ruti od Zemunika do Lore. Za drugim časnikom još se traga, a zapovjednik Michael Križanec ranije danas je rekao da nije bilo nikakvih poziva niti predznaka. Istaknuo je i kako je stariji kolega imao preko 2500 sati naleta, a mlađi 1500.

VIDEO Krstičević, Šundov i Križanec o padu vojnog helikoptera kod Zlarina

 

Komentara 14

Avatar partner
partner
19:04 27.01.2020.

gledam ovu sliku pa mislim, znaci ipak nista bez "rusa".

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
18:06 27.01.2020.

ajmo pričekat točno kaj se desilo.neznam ,al me zanima jel je moguće da se pilotu nekaj desilo tijekom leta?

Avatar Ronin
Ronin
18:26 27.01.2020.

Ukoliko je pad uzrokovao propust u servisu i održavanju letjelice, odgovorne strogo kazniti. Sućut obiteljima poginulih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije