Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHOVNI SUD Stjepan Ščančar (25) ostaje u pritvoru

Grobaru su ukinuli kaznu od 27 godina

22.12.2008.
u 19:02

ZAGREB – Vrhovni je sud ukinuo presudu velikogoričkog Županijskog suda kojom je grobar Stjepan Ščančar (25) osuđen na 27 godina zatvora zbog teškog ubojstva 17-godišnje susjede. Ponovo će se utvrđivati koliko je Ščančar bio uračunljiv u trenutku ubojstva, kazao nam je Silvije Degen, Ščančarov branitelj. Ščančar je proglašen krivim da je lani, u noći sa 3. na 4. listopada, namamio Anitu Kulaš iz Lukarišća na groblje u udaljenom Cerju kako bi joj pokazao čime se bavi.

Pripremio joj grob
Tamo ju je ugušio rukama, vezao joj vrat vezicama za cipele a potom ubacio u svježe iskopan grob predviđen za sutrašnji pogreb jedne starice. Lani u listopadu je osuđen, a nedavno objavljena presuda ukinuta je prošli mjesec ali istovremeno mu je produljen pritvor zbog teških okolnosti djela, odnosno jer je djevojku ubacio u grob za koji je znao da će sutradan biti zakopan. Prema optužnici Ščančar je djevojku ubio jer se petljala u njegovu vezu s njenom prijateljicom.

Kazao je da mu je ona na groblju pokazivala slike svog seksualnog odnosa s njegovom djevojkom koje je čuvala u mobitelu. To ga je jako razljutilo. Mobitel je uništio, a veza dviju djevojaka nije dokazana. Olakotna mu je mladost i neosuđivanost. Ščančar je rekao da je djevojku samo ubacio u raku i da se ne sjeća kako je djevojka pala.

Problem s agresivnošću
Pronađena je pola metra ispod uobičajene dubine za ukop lijesa, s rukama uz tijelo, glavom prema dolje.

Vještak je utvrdio da je Ščančar duboko poremećena ličnost, sa shizoidnim i narcističkim karakteristikama. U trenutku ubojstva bio je smanjeno ubrojiv.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije