Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI Svjedokinja tvrdi da Anita Kulaš nije mogla imati provokativne fotografije

Grobar tražio da grob bude dublji nego inače

24.02.2009.
u 18:03

ZAGREB – Anita nije imala mobitel s kamerom, a ekran je bio napuknut i sigurna sam da u njemu nije mogla imati fotografije – kazala je danas bivša šefica Anite Kulaš, frizerka N. Č., aludirajući na prijašnju obranu grobara Stjepana Ščančara (26) kojemu se sudi za teško ubojstvo Anite Kulaš (16) iz Lukarišća početkom listopada 2006. godine.

Ščančar tvrdi da je Anitu Kulaš zadavio i bacio u iskopan grob (predviđen za drugu osobu), u mjestu Cerje, nakon što mu je Anita pokazala slike u mobitelu na kojima su njegova djevojka Ivana B. i Anita u seksualnom odnosu.

Nije dopuštao izlaske
Mobitel je kasnije sam uništio.

Velikogorički Županijski sud osudio ga je u listopadu 2007. na 27 godina zatvora, ali Vrhovni je sud vratio slučaj na ponovno suđenje kako bi se utvrdio stupanj Ščančarove ubrojivosti.

Vještak će nakon iznošenja obrane i saslušanja svjedoka iznijeti svoje mišljenje.

Napravio scenu
– Bio je bolesno ljubomoran, nije Ivani dopuštao da ide na kavu s prijateljicama, a kada bi i otišla, stalno ju je nazivao. Ivana i Anita bile su kao sestre, ali Anita se sa Ščančarom nije slagala. Jednom je napravio scenu u mom salonu, izvikao se na Ivanu – prepričala je svjedokinja.

Obranu je više zanimao Anitin način života, pušenje marihuane, alkohol i odnos s ocem...

– Imala je grozan odnos s ocem. Ivana joj je bila spas u životu. Povremeno jest konzumirala marihuanu i imala je dečka Danijela – rekla je svjedokinja N. Č.

Svjedočio je i I. K. kojeg je prije ubojstva nazvao Ščančar i kazao mu neka bagerom iskopa grob u Cerju koji mora biti “malo dublji” od uobičajene dubine groba od 2,20 ili 2,30 metara. Nije precizirao dubinu, a I. K. je poslao strojara koji je iskopao raku u kojoj je kasnije pronađena Anita, pola metra ispod uobičajene dubine. Treća svjedokinja sjetila se da joj je Anita ispričala da je Ščančar istukao Ivanu te da ga mora ostaviti, a Anitu su jednom istukli i Ščančarovi prijatelji.

Anita je imala mladića kojem je davala novac za kocku, tvrdi.

Stjepan Ščančar je odlučio obranu iznijeti na kraju postupka, a kazao je da se ne osjeća krivim.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije