Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTUPNIK MOSTA

Grmoja tvrdi da je Plenković zapovijedao DORH-om: Imam dokaze za to. Neka me tuže za klevetu

Zagreb: Nikola Grmoja komentirao raspuštanje Sabora i pripreme za izbore
Patrik Macek/PIXSELL
07.10.2020.
u 12:06

Pozvao je da mu se skine saborski imunitet

Saborski zastupnik iz redova Mosta Nikola Grmoja izjavio je danas da ima dokaze da je premijer Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. 

– Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze – kazao je Grmoja za N1 i dodao: – Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet.

– Imam određene dokumente koje sam proslijedio – rekao je i ustvrdio je da se ništa ne događa s tim dokumentom zbog čega ovo i čini. 

– Imam e-mail u kojem Loreta Bertoš-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist – istaknuo je Grmoja. 

– Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu – naveo je zastupnik i dodao kako je "istog dana DORH odbacio prijavu". 

Podsjećamo, Loreta Bertoš-Kušen bivša je tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova koju je u više navrata Grmoja optužio za protupravno primanje javnog novca. On je tvrdio da Bertoš-Kušen bila raspoređena na radno mjesto u hrvatskom veleposlanstvu u Canberri, gdje joj je muž istodobno bio veleposlanik, što je zabranjeno prema pravilniku MVEP-a. Vlada je optužbe odbila, a sama Bertoš-Kušen povukla se u međuvremenu sa svoje funkcije. 

 

Komentara 72

DD
duda.dudica
12:15 07.10.2020.

Klasicni fake news Grmoje. Plenkovic do sad nije sudjelovao u niti jednoj aferi, nije bio niti u Kovacevicevom klubu. Jadni pokusaj opstruiranja koji nece zazivjeti.

Avatar stars
stars
12:15 07.10.2020.

Grmoja mali ogorceni covjek koji nikada nije izgovorio nesto sto ima smisla ,nego samo pika pika i onda se povuce jer nema hrabrosti. Sav most je samo provokatorska organizacija.

DU
Deleted user
12:31 07.10.2020.

Ovoga treba ispitati DORH jer očito on zna tko stoji iza curenja informacija iz istraga - znači suučesnik je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije