Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganje veta za Schengen
Povratak na članak

Grmoja: Slovenske blokade i tužakanja postale su jeftini ritual za nepotrebne tenzije

Slovenski premijer Marjan Šarec kazao je kako su stajališta Slovenije o arbitraži i presudi arbitražnog suda o graničnom sporu jasna i poznata

Komentari 14

BU
burza
13:27 27.09.2019.

Pa kako nas nebi tuzskali Slovenci kad i sami Hrvati kopaju jamu i tuzakaju nas gdje god stignu i rovare protiv svog naroda

VL
BB
Bruno_Bear1
16:39 27.09.2019.

Bagra kao grmoja najveći su savaznici svim našim neprijateljima

VL
DU
Deleted user
11:28 27.09.2019.

O vladavini prava: quote Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik. Bio je prognozirao da će Sud u Haagu, unatoč priličnoj kompromitaciji, nastaviti arbitražu između Hrvatske i Slovenije i po inerciji je privesti kraju, što se na kraju pokazalo točnim. Inače, Pogačnik je od 2001. do 2008. godine bio glavni slovenski pregovarač o granici s Hrvatskom. Kad je 2008. godine, unatoč činjenici da je postignut dogovor u 95 posto spornih pitanja, došlo do zaokreta Ljubljane, sam je dao ostavku.

VL
Avatar OathBringer
OathBringer
11:57 27.09.2019.

Šlovenci i vladavina prava?! Oximoron. Od petljanha u arbitražu, preko krađe u Ljubljanskoj banci pa do izbrisanih. A ne znam zašto vi kažnjavate ljude koji naprave tipfeler?! Šlovenci, slovenci, zlovenci... u čemu je vaš poltronski problem?

VL
UM
Umjereni
12:05 27.09.2019.

Grmoja je očito proveo posljednje desetljeće na Marsu. Da ga podsjetim: Slovenija je blokirala pola naših poglavlja u pregovorima za ulazak u EU. I pri tome je bila jedina. Nema apsolutno nijedan razlog da to ne učini ponovo pa makar pri tome koristila jeftine floskule. Da li je u interesu ili nije Europskoj uniji da mi budemo dio Šengena je pritom potpuno i apsolutno irelevantno. I Rumunjska i Bugarska čekaju već skoro deset godina na ulazak u Šengen pa nikome ništa. Konačna odluka je politička i lako se može dogoditi da nas i neka druga zemlja zablokira, kao što je i Mađarska blokirala naš ulazak u oecd. Slovencima je ovo posljednja prilika da nas ucjenjuju i vjerojatnost da nam blokiraju ulazak u šengen je izrazito velika, ja bih rekao 99%. Kurč.enje naših domaćih političara koji se pozivaju na važnost, na ovo, na ono, da smo mi spremni, da je to komisija potvrdila, to su priče za naivnu malu djecu.

VL
WN
wnyanniea
12:45 27.09.2019.

Nece vama samo Slovenci blokirati upad u shengen, nego i vecina zapadnih zemalja, plus zemlje Visegratske skupine. Znaju oni da to ne bio shengen s vama, nego Balkanska ruta trgovcima ljudima/migrantima, organima, prostitutkama, drogom, oruzjem i svim i svacim sto se dade unovciti. . Vi ste veliki prijatelji sa Albancima i Arapima, vi bi kleki Europu na koljena s njima, i izazvali Apokalipsu na citavome kontinentu.

VL
VE
velikiblekstijena
14:00 27.09.2019.

HR nikad u Schengen. Ostaje na Balkanu sa svojom braćom Albancima, Bosancima i naravno Srbima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.