Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državni proračun za 2021.

Grmoja proziva Vladu jer ne prihvaća Mostove amandmane: 'Ne želite biti kooperativni'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.11.2020.
u 13:18

Most je rekorder po broju amandmana podnijetih na proračun, od 331, 'mostovci' su uputili ukupno 150 amandmana

Mostov zastupnik Nikola Grmoja prosvjedovao je u ponedjeljak što u višesatnom izjašnjavanju u Hrvatskom saboru nije prihvaćen ni jedan Mostov amandman na predloženi državni proračun za 2021., a Vladu je prozvao za 'samovolju i bahatost'.

"Ne želite prihvatiti ni jedan naš amandman, pokazujete samovolju, bahatost, ne želite biti kooperativni, niti da zajednički dođemo do najboljeg proračuna", rekao  je Grmoja u Saboru Vladinim predstavnicima, koji su do sada odbili 20-tak amandmana kojima su 'Mostovci' tražili više proračunskih sredstva za brdsko-planinska područja, infrastrukturu, borbu protiv korupcije.

S ovakvim ulaganjima u brdsko-planinska područja, pitanje je tko ili što će biti gore za 10 godina; ako im države ne podigne standard bojim se da će to biti brisani prostor, mrtva sredina u kojoj neće biti nikoga, ustvrdio je Mostov zastupnik Ante Kujundžić.

Grmoja Vladu proziva da joj nije važna borba protiv korupcije, premijera da štiti koalicijske partnere Bandića i Keruma, tvrdi da članovi obitelji Željka Keruma dobivaju covid potpore.

Most je, inače, rekorder po broju amandmana podnijetih na proračun, od 331, 'mostovci' su uputili ukupno 150 amandmana.

Ministar financija Zdravko Marić prihvatio je, u ponešto izmijenjenom obliku, dva oporbena amandmana, SDP-ove Vesne Nađ i Kluba IDS-a što je iznimno rijetka praksa svih Vlada kod izjašnjavanja o amandmanima.

Komentara 8

DU
Deleted user
18:46 23.11.2020.

Most je postalo brvno, jadan Grmoja, samo sto se nije rasplakao,jos prije dva sata je bio pravi jastre, ma orao, a sada ptica pjevica, vrana!

DU
Deleted user
19:11 23.11.2020.

Zlatno tele = pisac Most

CV
cvetkovic
14:12 23.11.2020.

nikola da si bio malo pametniji a i bozo (bulj ide srcem i on je vas"militantni" izdanak koga cijenim on vas spasava zbog svoje blistave proslosti)i da niste slusali onog jugonostalgicara cistog manipulatora sto je sada sa beljakom mogli ste iznutra skupa sa Hdz-m progurati puno vasih dobrih ideja kroz izvan kabinetski dogovor cime biste eliminirali sve sto zaista ispravno mislite i djelujete.. ovako su vam prisili etiketu klerikalne stranke a morate biti svjesni da to vas udaljava od stola vlsti i nikada nikada i oni pa i ja vas podrzavam necete se mrdnuti od 8 ili 10% jer veliku stigmu su nam prisili jos iz dana drugog svjetskog rata sto sputava mnoge koji bi glasali za vas i domovinski pokret i ako dodje na stani panisvi ce se udruziti protiv vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije