Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalni stanovi

Grmoja poručio gradonačelniku: Ne idite džonom na građane Dubrovnika

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
01.03.2018.
u 22:32

21 obitelj socijalne zgrade u Mokošici dobila je rok od osam dana za iseljenje zbog uvođenja cenzusa od 1704 kune mjesečnih primanja po članu domaćinstva zbog čega više ne mogu biti korisnici tih stanova.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja pozvao je u četvrtak navečer u Saboru gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankovića da ne ide "džonom na građane Dubrovnika " potaknut informacijom o najavljenom iseljenju obitelji iz socijalne zgrade u Mokošici.

Kako je pojasnio, 21 obitelj socijalne zgrade u Mokošici dobila je rok od osam dana za iseljenje zbog uvođenja cenzusa od 1704 kune mjesečnih primanja po članu domaćinstva zbog čega više ne mogu biti korisnici tih stanova.

"Gradski vijećnik HDZ-a također je bio korisnik takvog stana iako iznajmljuje luksuznu vilu kod Dubrovnika, dok ima ljudi koji nemaju drugi prostor za stanovanje i ostat će bez krova nad glavom", kazao je Grmoja nakon stanke.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Pozvao je zato gradonačelnika Dubrovnika da izađe u susret tim ljudima odnosno ne ide "džonom prema građanima Dubrovnika".

Ivan Pernar iz Živog zida rekao je da ga je ta situacija podsjetila na Maximiliena Robespierrea "koji je sve socijalne probleme rješavao giljotinom" te je vladajućima poručio: "U slučaju da izgubite vlast, pila bi se mogla okrenuti protiv vas, da budete deložirani".

Komentara 5

AN
ante555
23:05 01.03.2018.

Sad kad je popusio kod kuće ovaj se ulizuje susjedima. Hoce li se ista dogoditi u ovoj drzavi, a da se ne objavi komentar ovog sveprisutnog mudraca?

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
23:16 01.03.2018.

Džonom...? Halo velebna nacionalna tiskovino! Što znači ta riječ? Džinom? Johnnie Walkerom? Votkom? Đonom? Potplatom? Lektor zameten snijegom...?

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
23:31 01.03.2018.

Može ako je made in slovenija jer se odmah odljepe i raspadneju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije