Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA ODBORA

Grmoja ne mora u samoizolaciju: 'U pasivnom sam nadzoru'

Zagreb: Sabor o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama
Patrik Macek/PIXSELL
16.10.2020.
u 15:00

Ne zna jesu li kakve mjere određene drugim sudionicima sjednice, ali, kaže, moguće je da su onima koji su bili bliže Vidoviću određena mjera samoizolacije.

Mostovac' Nikola Grmoja, jedan od 23-e sudionika sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost u petak se ipak pojavio u Saboru, nakon odluke epidemiologa da ne mora u samoizolaciju zbog boravka u istoj dvorani sa zaraženim SDP-ovim Frankom Vidovićem nego je u tretmanu “pasivnog nadzora”.

- Ne moram u samoizolaciju budući da nisam bio u bliskom kontaktu s Frankom Vidovićem koji je zaražen koronavirusom. Na sjednici Odbora sam imao masku cijelo vrijeme i stajao sam oko pet metara iza, a Vidović mi je bio okrenut leđima”, pojasnio je Grmoja novinarima zašto je došao u Sabor iako je svim sudionicima sjednice Odbora saborska služba preporučila samoizolaciju do odluke epidemiologa.

- Zvali su nas i prije glasovanja, ali saborske službe su nas zamolile da, budući da postoji mogućnost online glasovanja, ne dolazimo, ali kako su se dogodili tehnički problemi s glasovanjem, došli smo u Sabor, dodao je.

- Rečeno nam je da izbjegavamo starije ljude, da malo pripazimo i češće nosimo masku, kazao je Grmoja.

Ne zna jesu li kakve mjere određene drugim sudionicima sjednice, ali, kaže, moguće je da su onima koji su bili bliže Vidoviću određena mjera samoizolacije. I njegovom je stranačkom kolegi Miri Bulju, koji je također bio na sjednici Odbora, izvijestio je, određen takozvani “pasivni nadzor”.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije