Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Grmoja i Bauk o datumu izbora: 'Narod želi izbore pa je svaki datum dobar'

Arsen Bauk i Nikola Grmoja
Foto: Patrik Maček/ PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 12:41

Iako se datum drugog kruga izbora poklapa sa sezonom skijanja na koju Hrvati odlaze nakon Nove godine, iz oporbe naglašavaju kako ionako si većina građana ne može priuštiti skijanje, ali i kako će oni koji žele izaći na izbore to napraviti bez obzira koji datum oni bili.

Informacija da će se prvi krug predsjedničkih izbora gotovo sigurno održati 22. prosinca ove godine, a drugi krug 5. siječnja, nije pretjerano iznenadila oporbu. Iako datumi izbora još nisu službeni, današnji Večernji list iz HDZ-a neslužbeno doznaje kako se oni planiraju na ove datume, koji su zapravo najraniji mogući termini za održavanje izbora unutar zakonskog roka.

Narod želi izbore, poručuju iz oporbe, pa je svaki datum dobar.

- Narod je gladan izbora jer je to jedina prilika da građani daju svoje mišljenje o vladajućima. Mi smo došli do točke preokreta. Ili ćemo mijenjati nešto već od ovih predsjedničkih izbora ili će država nastaviti propadati. Ja vjerujem u promjene i vjerujem da će se već dogoditi u prvom krugu – kazao nam je Nikola Grmoja iz Mosta koji podržava kandidaturu Miroslava Škore.

Iako se datum drugog kruga izbora poklapa sa sezonom skijanja na koju Hrvati odlaze nakon Nove godine, iz oporbe naglašavaju kako ionako si većina građana ne može priuštiti skijanje, ali i kako će oni koji žele izaći na izbore to napraviti bez obzira koji datum oni bili.

- Što se tiče mogućnosti da drugi krug obuhvati tzv. skijaški termin, velika većina građana koja želi promjene, čiji je svakodnevni život borba za egzistenciju, sigurno taj tjedan ne ide na skijanje u inozemstvo nego eventualno jedan dan tamo gdje im je najbliže, Blidinje, Kupres, Platak, Sljeme ili Pohorje – dodaje Mostov Grmoja..

SDP-ov Arsen Bauk kaže kako mu niti jedan od datuma koji su na raspolaganju za raspisivanje izbora nije naručito drag niti naručito mrzak.

- Ovo je očekivana odluka s obzirom da su mogli birati da izbori budu 22. prosinca ili 29. prosinca. A što se tiče preklapanja s praznicima, tako je, kako je, kad je narod želio izaći i izabrati novu vlast, onda je i 3. siječnja 2000. godine bio dobar datum – rekao je SDP-ov Bauk čija stranka podržava kandidaturu Zorana Milanovića.

Video: Zoram Milanović potvrdio kandidaturu

Komentara 11

DD
duda.dudica
13:14 23.10.2019.

Most je toliko propao da hvataju svaku priliku za medijsko eksponiranje

Avatar mladen valentić
mladen valentić
13:07 23.10.2019.

Ovi komunisti sve u ime naroda rade, u ime naroda su zatvarali i likvidirali ljude, u ime naroda su vladali i otimali stanove, zemlju i usjeve! Otkud vam to, da narod hoće izbore?

VA
Vagabundo
13:17 23.10.2019.

Mostovci niti nemaju svog kandidata pa se uhvatili Škore čisto da ne zaboravimo da postoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije