Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEW YORK

Grlić Radman sudjelovao na Kvadriterali i uspostavio diplomatske odnose s Maršalovim Otocima

Gordan Grlić Radman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.09.2019.
u 23:25

Grlić Radman sudjelovao je na sastanku Kvadritelare, formatu koji se sastoji i od grčkog, rumunjskog i bugarskog ministra.

Ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman u New Yorku je sudjelovao na sastanku s rumunjskim, grčkim i bugarskim ministrom na kojem se dala podrška proširenju Europske unije, te je potpisao dokument o uspostavi diplomatskih odnosa s Maršalovim Otocima, priopćeno je u srijedu iz ministarstva.

Grlić Radman sudjelovao je na sastanku Kvadritelare, formatu koji se sastoji i od grčkog, rumunjskog i bugarskog ministra. Četvero šefova diplomacije podržalo je proširenje EU-a na hrvatsko susjedstvo, uz ispunjene kriterija, s naglaskom na snažnoj podršci europskom putu Sjeverne Makedonije i Albanije, stoji u priopćenju. 

Grlić Radman se sastao i s ministrima Kenije i Maršalovih Otoka. S pacifičkom državom koja se sastoji od tridesetak atola i ima oko 70 tisuća stanovnika potpisao je ugovor o uspostavi diplomatskih odnosa. Ministar je razgovarao i s američkim podtajnikom za gospodarski rast, energiju i okoliš Keithom Krachom o unaprjeđenju suradnje na području trgovine i energetike, priopćeno je. 

Komentara 2

DU
Deleted user
06:17 26.09.2019.

marsalovi otoci su brijuni...????

UU
uhljeb u holdingu
11:20 26.09.2019.

To to, bravo, još s Afganistanom, Kubom, Kongom i Sjevernom Korejom fali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije