Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U BIH

Grlić Radman s Čovićem o nepravilnostima na izborima u BiH: Narušen je demokratski sustav

MVEP
19.01.2021.
u 16:24

Ministar Grlić Radman je tijekom sastanka istaknuo kako Vlada RH i MVEP ministarstvo bezuvjetno podržavaju legitimne političke zahtjeve legitimnog političkog vodstva Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nedavni lokalni izbori u Mostaru koji su održani nakon dvanaest godina te politička nastojanja legitimnih političkih predstavnika Hrvata u Bosni i Hercegovini da sačuvaju status konstitutivnog naroda koji im bezuvjetno jamči Ustav BiH bile su teme današnjeg susreta ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

Čović je upoznao ministra Grlića Radmana s uočenim izbornim nepravilnostima na izborima u Mostaru, a koji su uvelike narušili njihov demokratski karakter te što je poduzeo kako bi informirao najviše međunarodne političke predstavnike o navedenim nepravilnostima i njihovom mogućem utjecaju na daljnje pogoršanje političke situacije i međunacionalnih odnosa u BiH. Uz to, upoznao je ministra Grlića Radmana kako je u potpunosti zastala provedba sporazuma o promjeni Izbornog zakona kojeg je 17. lipnja 2020. dogovorio s gospodinom Izetbegovićem pod pokroviteljstvom predstavnika međunarodne zajednice, priopćili su iz MVEP-a.

Ministar Grlić Radman je tijekom sastanka istaknuo kako Vlada RH i MVEP ministarstvo bezuvjetno podržavaju legitimne političke zahtjeve legitimnog političkog vodstva Hrvata u Bosni i Hercegovini. Također je iznio da bi ispunjavanje spomenutih zahtjeva nesumnjivo doprinijelo stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, a samim time i njezinim euroatlantskim perspektivama i ambicijama, kažu sa Zrinjevca.

Komentara 3

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
22:02 19.01.2021.

E, da im je bilo nabiti brnjice davno prije.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
20:26 19.01.2021.

Dali marku da udju u kolo, sad bi dvije da pobegnu iz tog kola..

40
402
16:45 19.01.2021.

Na svakom mjestu ,u svako vrijeme upozoravati na nepostene namjere i radnje Sejdi i Izetbegovica.Predsjednik Milanovic ima isto veliku odgovornst i nadam se da ce biti na visini zadatka kao i do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije