Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STRUKA JE REKLA SVOJE'

Grlić Radman: Politički protivnici prozivanjem premijera 'traže političke bodove'

Gordan Grlić Radman
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
24.06.2020.
u 15:12

Grlić Radman ističe da je "Hrvatska zemlja u kojoj se turisti osjećaju sigurno" i da prema broju aktivnih slučajeva na milijun stanovnika spada u tri najpovoljnije zemlje EU-a.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da je prozivanje premijera Andreja Plenkovića zbog neodlaska u samoizolaciju skupljanje političkih bodova u izbornoj kampanji te da je struka rekla svoje po tom pitanju. 

"Mislim da je situacija jasna. Liječnici govore treba li netko u samoizolaciju ili ne. Ne mogu to nadriliječnici govoriti, to je politikantstvo", rekao je HDZ-ov ministar Grlić Radman. 

HZJZ je u utorak priopćio da premijer ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju jer je sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od tri minute, fotografirao se i nije se rukovao.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u srijedu u Labinu da bi predsjednik HDZ-a trebao biti u samoizolaciji.

"No, očito da jedna pravila vrijede za građane, a druga za predsjednika Vlade i članove HDZ-a. To je nepravda koju građani vide i osjećaju", rekao je Bernardić.

Grlić Radman kaže da politički protivnici prozivanjem premijera "traže političke bodove".

"Ono, kao, drž'te lopova, što je zapravo nečuveno. Nije u redu da SDP izlazi s takvim komentarima pogotovo jer su to političari. Treba vjerovati liječnicima", kaže HDZ-ov ministar.

Stroži režim za Srbiju, BiH, Kosovo i Sjevernu Makedoniju

Hrvatska je u srijedu postrožila režim ulaska državljanima zemalja istočnog susjedstva, koji će morati u samoizolaciju na 14 dana od ulaska u Hrvatsku.

Grlić Radman ističe da je "Hrvatska zemlja u kojoj se turisti osjećaju sigurno" i da prema broju aktivnih slučajeva na milijun stanovnika spada u tri najpovoljnije zemlje EU-a. 

"Prioritet je zaštita građana. Imamo iskustvo, ekspertizu, epidemiolozi prate situaciju", kaže ministar. 

Koronavirus u veleposlanstvu u Beogradu

U hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zaražen je jedan djelatnik. Testirani su svi djelatnici, a nalazi će biti poznati sutra.

"Veleposlanstvo funkcionira, rad od kuće online, sve ide u dobrom pravcu", kaže hrvatski ministar.

Ova situacija neće utjecati na provedbu izbora za Hrvatski sabor 4. i 5. srpnja na području Srbije, dodao je Grlić Radman.

"Mi ćemo sigurno uspjeti održati izbore, mi uvijek imamo varijantu B", ustvrdio je.

Komentara 2

DE
Debos
15:41 24.06.2020.

Hrvatska je sigurna zemlja i hvala svima koji su ovu krizu sveli na najmanje zlo! Većina ljudi ostala je na svojim poslovima, puno novca je dano i uloženo, spremno se reagiralo na sve.. optuživati Plenkovića nakon svega što je napravio sramotno je i nerazumno!

Avatar Dipsy
Dipsy
15:47 24.06.2020.

Brojke govore svoje, a to je da smo odgovorno i stručno pristupili problemu i cijeloj ovoj krizi. Mislim da su epidemiolozi ti koji će reći tko treba u samoizolaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije