Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR

Grlić Radman: 'Jelenić je napravio propust, a ja ne mogu biti mason jer sam rimokatolik'

Gordan Grlić Radman
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
20.02.2020.
u 09:54

"U svakom slučaju treba postojati određeni postupak koji treba dogovoriti, ovo je svakako njegov propust", smatra Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u četvrtak da je propust bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića što je zatajio podatak da je član lože slobodnih zidara te kako je to trebao reći prilikom kandidature.

"Prema tome propust je bivšeg GDO-a što je zatajio, trebao je kazati ako postoji nešto što ga opterećuje, ili što unosi eventualnu kasniju diskreditaciju. Upravo je ova Vlada promijenila zakonski okvir omogućujući javni natječaj kako bi izbor bio transparentan", rekao je Grlić Radman novinarima uoči sjednice Vlade.

Na pitanje je li normalno da Jelenić nije prošao sigurnosnu provjeru, Radman kaže kako uvijek postoji moralna odgovornost te kako je svakog ministra premijer Andrej Plenković pitao postoji li nešto što bi bilo dobro znati.

"To je moja onda odgovornost. Ako zatajim nešto, zatajio sam i povjerenje predsjednika Vlade", ustvrdio je Grlić Radman.

Treba li postojati sigurnosna provjera za kandidate za glavnog državnog odvjetnika, Grlić Radman kaže kako ne može prejudicirati neku odluku.

"U svakom slučaju treba postojati određeni postupak koji treba dogovoriti, ovo je svakako njegov propust", smatra Grlić Radman.

Ministar je kazao kako on nije mason te da ne zna zašto bi i bio jer je on osobno rimokatolik. Na pitanje bi li onda bilo sporno da je Jelenić bio član Opusa Dei, Grlić Radman nije odgovorio.

Komentara 2

ZO
zokanabelom
10:01 20.02.2020.

Lik uđe u tajno društvo, prođe inicijaciju, položi prisegu, doslovno se proda udruženju sumnjivih tipova, a vi hadezeovci ga mjesec dana kasnije postavite za državnog odvjetnika. Kao, niste imali pojma.Temeljem kojih kriterija ste ga postavili, obzirom da su i višee nego razvidni stvarni Jelenićevi kapaciteti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije