Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komemoracija u Sarajevu

Grlić Radman dao potporu kardinalu Puljiću za misu za žrtve Bleiburga

Vinko Puljić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
14.05.2020.
u 12:55

Kardinala Puljića su biskupi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine zajednički odabrali za predsjedatelja euharistije ubijenima

Ministar vanjsih poslova Gordan Grlić Radman uputio je poruku potpore vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću za potporu za služenje svete mise u sarajevskoj katedrali kao dio programa obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, koja je planirana u subotu 16. svibnja.

Naime, kardinala Puljića su biskupi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine zajednički odabrali za predsjedatelja euharistije bleiburškim žrtvama.

Grlić Radman i Puljić telefonski su razgovarali i izrazili su zadovoljstvo što će se i ove godine nastaviti održavati kultura sjećanja obilježavanjima na Bleiburgu, u Sarajevu te Zagrebu, gdje će na groblju Mirogoj državni vrh položiti vijenac i zapaliti svijeću uz molitvu.

Istaknuli važnost dostojanstvenog odavanja pijeteta pokojnima te čuvanja spomena na nevine i mučene žrtve ubijene bez suđenja. poručili su iz MVEP-a. 

Ministar Grlić Radman izrazio je žaljenje zbog pojedinih napada na kardinala Puljića, posebno zbog činjenice da je kardinal Puljić cijeli rat proveo u Sarajevu i pomagao brojne stanovnike. Ministar je pritom još jednom zahvalio kardinalu Puljiću na služenju katoličkoj Crkvi i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini 30 godina kao vrhbosanski nadbiskup, kažu sa Zrinjevca.

 

Komentara 3

MA
Mama
14:22 14.05.2020.

ovo samo šteti svim Hrvatima a pogotovo tamo gdje su ugrozeni,ovaj HDZ sve ugrožava radi vlasti.Drzava mora znati kuda ide i izaci iz ovakvih stvari

Avatar zong
zong
14:43 14.05.2020.

Koja sramota za jednu hrvatsku da joj popovi slave fašiste i prodaju ih pod žrtve...

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
14:30 14.05.2020.

Hajde neka netko muslimanima drzi lekcije iz povijesti kad je u pitanju obiljezavanje pokolja u Srebrenici! A dogadjanjima u Srebrenici je kumovao i Alija Izetbegovic osobno, svojim "mudrim" odlukama. Cim su UN proglasile Srebrenicu "sigurnom zonom", Alija je prebacio oko 7000 vojnika takozvane armije BiH u srednju Bosnu, koju je trebalo ocistiti od Hrvata! I sad jos planiraju demonstracije protiv obiljezavanja obljetnice jednog od najbrutalnijih i najsramnijih pokolja u povijesti ratovanja! Karma je nezgodna stvar, jednom ih je vec stigla, ali izgleda da bas nista iz toga nisu naucili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije