Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD BOEINGA

Pilotova pogreška uzrok tragične nesreće u Rusiji

boeing kazan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.11.2013.
u 18:27

Dužnosnici su rekli da je u vrijeme nesreće padala kiša, no vremenski su uvjeti unatoč tome bili povoljni za slijetanje

Međudržavni zrakoplovni odbor (MAK), tijelo koje istražuje zrakoplovne nesreće u bivšim zemljama SSSR-a, izvijestio je da pilotova pogreška najvjerojatniji uzrok nedavne zrakoplovne nesreće u Rusiji u kojoj je poginulo svih 50 putnika, prenosi BBC. Podaci su dobiveni iz crne kutije palog Boeinga 737, koji je krenuo iz Moskve, a srušio se u Kazanju u nedjelju.

Dvojica su pilota nakon prvog neuspješnog slijetanja pokušala sletjeti i drugi put, izvijestili su iz odbora. Međutim, zrakoplov je izgubio brzinu pri strmom usponu, a piloti su pretjerali pokušavajući ga ispraviti pa je zrakoplov završio usmjeren prema dolje, u gotovo vertikalnom položaju. Uspon i pad trajali su oko minute, a zrakoplov je pogodio tlo pri brzini od oko 450 km/h. Spremnici za gorivo nakon pada su eksplodirali.

Dužnosnici su rekli da je u vrijeme nesreće padala kiša, no vremenski su uvjeti unatoč tome bili povoljni za slijetanje.

Komentara 1

IV
Ivan50
20:42 19.11.2013.

Letio sam po Russia Moscow -Irkutsk i vidio dosta novih Airbus-ova i starijih Boeing i nešto malo Tupoljeva,Antonova.Molio boga da me ne zapadne let sa ovim zadnjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije