Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlaze Grbac i Horvat

Smjene u tvrtki: Grđan, Kvaterinik i Cvrlje u HAC-ONC-u

HAC
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.07.2015.
u 16:01

Slavica Građan dolazi iz ARZ-a, a Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik su bivši članovi Uprave Zagrebačkog holdinga

Goran Grbac i Željko Horvat bit će smijenjeni s mjesta predsjednika i člana Uprave tvrtke Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC). Nova predsjednica Uprave HAC-ONC-a bit će Slavica Grđan, dosadašnja članica Uprave tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ). Uz nju, Upravu te tvrtke će još činiti Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik.

Njih dvoje su bili kratkotrajni članovi Uprave Zagrebačkog holdinga koji su na te funkcije došli dok je dužnost zagrebačke gradonačelnice obnašala Sandra Švaljek. Njih je iz Holdinga smijenio Milan Bandić nakon što je izašao iz pritvora i vratio se na mjesto gradonačelnika Zagreba.

Grbac i Horvat pak odlaze jer u HAC-u i ARZ-u, tvrtkama koji su osnivači HAC-ONC-a, već dulje nisu zadovoljni njihovim radom. Povod pak za promjene u Upravi tvrtke je planirana privatizacija odnosno inicijalna javna ponuda dionica (IPO). Zbog toga HAC-ONC treba proći dodatno restrukturiranje kako bi bio spreman za IPO, a u u HAC-u i ARZ-u smatraju da Grbac i Horvat nisu sposobni to provesti.     

>> HAC-ONC za IPO će pripremiti – skladištar

Komentara 6

RU
rudvanvart
17:14 16.07.2015.

Zanimljivo, sve su mi više jasnije igrice oko Holdinga. Lijepo je sdp preko Švaljek pokušao uvaliti sdp-ove kadrove u Holding. Partija igra prljave igrice! SDP banditi uhljebatorski zloupotrebljavaju represivni aparat za svoje ciljeve.

NS
nemoralni sindikalac
20:06 16.07.2015.

Sve više mi se čini da je Bandić, kod ove odluke bio u pravu.....Što reći o restrukturiranju i ovoj ekipi koja to treba provesti osim katastrofa, teška katastrofa. Koji IPO model oni žele provesti? Žele prodati (to je prodaja) 60% tvrtke, u koju je uloženo više od 60 milijardi kuna na 50 godina i to za cca 10 milijardi. Dragi moji sugrađani samo nama kroz period od 2001. do danas su kroz gorivo uzeli 20 milijardi, ali to namjerno prešućuju. HAC je profitabilna i dobra tvrtka koja može sama platiti dug (bez lipe pomoći) uz dobro vođenje i upravljanje. Ako je protiv monetizacije prikupljeno više od 500 tisuća potpisa, siguran sam uz prethodno dobro prezentiranje stvari da bi protiv IPO modela prikupili više od milijun potpisa. Gospodine Bohutinski piši nešto o IPO modelu...

DD
ddh
16:34 16.07.2015.

Smjena ima veze sa nesposobnoscu podobnih, ali i u prvom redu sa novim uhljebljavanjem. Boje se SDP-ovci, da nece vise nakon izbora moci svoje podobne zaposljavati, pa ih sada guraja na rukovodeca mjesta i za svaki slucaj ih obskrbljuju sa ugovorima koji sadrze klauzule u velikim otpremninama. Nis novoga od komunista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije