Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa analiza
Povratak na članak

Grčku može spasiti jedino Merkel jer ne želi prvi izlazak neke zemlje iz euro zone

Jučer ujutro još nije bilo naznaka da je dogovor između Atene i Trojke postignut

Komentari 36

Avatar lvan12
lvan12
18:19 27.06.2015.

Tko posudi milijun, to je njegov problem... Tko posudi 320 milijardi, to je problem onoga tko ih je posudio.

VL
NE
Nepobjedivi
18:25 27.06.2015.

Matija22, rasprodali bi Grci odavno to oružje kad bi dozvolile SAD, Francuska i Njemačka, koje su na leđa Grka natovarile i oružje i dugove - dijelom iz geopolitičkih razloga, a dijelom iz vlastitih financijskih interesa. A da su im u tome pomogli grčki političari, ne treba posebno dokazivati. Ako nisi maloljetan, sigurno znaš kako se to radi.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
22:27 27.06.2015.

Grcka ponovno uci EU demokraciji koju su oni prije vise od dva milenija izmislili. Ako se trio fantastikus bankarskih lopova zeli igrati cjedjenja vec iscjedjenog limuna onda ce Grcki gradjani u neposrednoj demokraciji referendumom reci sto misle o takvoj ucjeni gdje im unutarnju politiku odredjuju ljudi koje Grcki gradjani nisu izabrali. Svaka cast Tsypras i Syriza, tako se stiti ono malo suvereniteta kojeg su svjetski lopovi Grckoj ostavili.

VL
NE
Nepobjedivi
18:07 27.06.2015.

zmik, u međunarodnim odnosima očekivati otpis dijela i ili cijelog duga nije nikakav bezobrazluk, nego česta praksa. Najveći otpis dugova se dogodio prije 60 godina, kad su SAD i još neke države Njemačkoj otpisale 50% velikog duga. Međunarodni dugovi nisu isto što i moj ili tvoj dug, jer oni ovise o mnogo drugih, a ne čisto financijskih interesa.

VL
Avatar Matija22
Matija22
18:09 27.06.2015.

Grčka je samo duplo veća zemlja od Hrvatske ,a ima 200 f-16 aviona, 50-tak miragea oko 900 najnovijih leopard tenkova od toga 400 leopard 2 , imaju jaču vojsku od Njemačke ,sve na dug , a Hrvatska 7 polovnih mig-21 toliko o grcima i njihovom standardu na dug ,nek prodaju to sve i neka vrate dug ili nek ih izbace iz EU

VL
Avatar lvan12
lvan12
18:07 27.06.2015.

Ajte molima vas prepravite ove milijune u milijarde... Cisto sumljam da Grcka nemoze skupiti 1,5 milijun eura.

VL
NE
Neo001
18:27 27.06.2015.

Za Grčku najbolje rješenje bi bilo izlazak iz euro zone. U tom slučaju GRCI BI IMALI JOŠ JEDNU ŠANSU DA POČNU IZ POČETKA, u suptrotnom biti će to samo produljena agonija propasti, rasula, nemira i ratova

VL
BR
brojevi
21:35 27.06.2015.

Žalosno je gledati nekada najveću svjetsku kultura koja baštini najveće dosege antičkog svijeta i na čijim temeljima opstoji zapadna civilizacija, kako propada. Oni su svojim nevjerojatnim dosezima(dok je ostatak europljana preživljavao u životinjskim kožama) zadužili cijeli svijet i bili lučonošeše jednog novog svijeta kojeg mi danas živimo. Vrijeme je da Europa i Svijet pomogne njima jer oni su mi. Njihova sudbina je univerzalni kozmički zakon materijalnog svijeta gdje sve propada i ponovo se rađa. Sretni smo što je u ovom kozmičkom ciklusu rađanja i umiranja postojala i postoji Grčka.

VL
DA
Djeca_Arbata
20:26 27.06.2015.

Kažu da je Syriza udruga više stranaka...maoista, trockista, anarhista, staljinista...ima ih 18 ili 19...e sada me zanima da li je taj Tsipras Maoista ili Trockista ili se fura na Ernesta zvanog Che...jednako me zanima i za Varufakisa...na kaj se on fura...da se znam oprijedjeliti na sljedećim izborima u RH...

VL
MX
Mister X
19:43 27.06.2015.

No, problem Tsiprasa i Syrize je u metodama, u nedostatku "sistema", u tome što nisu izgradili= kupili """"krug prijatelja na vladajućim pozicijama""""" Podmičivanjem uvlačenjem pod rep, kako to ostali gladni i polugladni majstori bjednih ovisnih državica neprestalno ponizno pokorno prakticiraju ..!!°!

VL
Avatar mason
mason
07:37 28.06.2015.

Tako ti je kad vise trosis nego sto zaradujes.Oni su navikli na dotok novca koji nisu zaradili.Tezak im se zivot sprema ,dobro su zivjeli.To je isto kao u bivsoj srboslaviji,u srbiji se dobro zivjelo od poreza koji su dolazili u Beograd iz drugih republika,a vidi sada srbije manji bdp od Tanzanije.Zivot na nivou Zimbabvea.Mora svako nauciti da se zivi od rada a ne od lopovluka.

VL
NE
Nepobjedivi
18:54 27.06.2015.

Svašta sam mogao očekivati od Večernjaka, ali da će netko ovako otvoreno falsificirati rezultate našeg glasanja, nikada ne bih očekivao. Vidio sam maloprije, u svezi jednog drugog članka, da se moj glas za "palac gore" istodobno pripisuje i "palcu dolje" i obratno, zavisi tko je autor komentara. I to ne slučajno, nego s očitom tendencijom da se podrže antigrčki pa tako i antihrvatski pljuvači, a omalovaže oni koji zastupaju grčke pa tako i hrvatske interese............Ja u takvim sramotnim namještaljkama ne želim sudjelovati pa vas sve pozdravljam, a posebno one koji su svojim argumentiranim pisanjem pokušali pronijeti istinu do neinformiranih čitatelja.

VL
Avatar mason
mason
19:13 27.06.2015.

Takav je to narod,Oni su svugdje isti ,neradnici a vole da zive dobro ,kad uzimaju kredit sve je ok a kad tre ba vratiti uvjek problem. U Americi svi Grci iskoristavaju zakon bankropta.Znam ih ja puno.Uzmu kredit posle ne placaju onda im banka oprosti pola,pa im i to puno itd.

VL
ZM
zmik
17:59 27.06.2015.

Meni je nepojmljivo da netko moze biti toliko bezobrazan da nakon sto je posudio i potrosio novac, zahtjev vjerovnika da taj novac vrati naziva ucjenom. I na kraju novinar kaze da ima razumijevanja za takav stav.

VL
Avatar __________
__________
18:17 27.06.2015.

ovi Grci su kao i ovi s kreditom u švicarcima ... htjeli bi da se preko tuđih leđa prelome posljedice njihovog nepromišljenog kalkuliranja ... nemam razumijevanja

VL
NE
Nepobjedivi
18:01 27.06.2015.

Začudo, još uvijek ovdje nema antigrčkih i antihrvatskih pljuvača, možda su se umorili od prijepodnevnog rada, a možda im je ovaj tekst - usprkos nekim činjeničnim pogreškama, najbolji autorov tekst o grčkoj krizi - ipak prekompliciran............Dakle, ovo sada može postati ozbiljno. Pripremite kolu ili žuju i kokice, jer je ovo stvarno ulazak na nepoznat teritorij, kako je danas priznao irski ministar financija, jedan od rijetkih koji su danas u Bruxellesu bili raspoloženi razgovarati s novinarima............Ali postat će ozbiljno samo ako sve to nije farsa - dogovorena igra između grčke vlade na jednoj strani i MMF, EK, ECB i njemačke vlade. Svatko od njih ima mnoge razloge i za stvarni sukob i za dogovorenu igru............Prve dokaze za jedno ili drugo vidjet ćemo već u ponedjeljak - hoće li se dogoditi potres na europskim i američkim burzama, hoće li ECB zatvoriti ELA program koji je već duže vrijeme bio infuzija za grčke banke, hoće li tzv. Trojka u posljednji trenutak isplatiti Grčkoj preostalih 7,6 milijardi eura iz dosadašnjeg programa, koji su zamrznuti odmah poslije pobjede Syrize na izborima, hoće li u grčkim bankama biti uvedena drastična kontrola kapitala itd. Tek poslije ponedjeljka moći se razgovarati o tome što se može dogoditi i Grčkoj i eurozoni i cijeloj EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.