Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavanje bankrota

Grčka će zatražiti šestomjesečno produljenje zajma

Yanis Varoufakis
Foto: Reuters/PIXSELL
18.02.2015.
u 10:10

U zahtjevu će Vlada istaknuti jasnu razliku između ugovora o zajmu i programa pomoći

Glasnogovornik grčke vlade  Gabriel Sakellaridis potvrdio je da će ta država danas zatražiti šestomjesečno produljenje ugovora o zajmu, piše To Vima.

U zahtjevu će vlada istaknuti jasnu razliku između ugovora o zajmu i programa pomoći. Navodno će zahtjev za produljenjem zajma biti temeljen na ranijoj inicijativi Europske komisije.

Spašavanje od bankrota

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis jučer se susreo s povjerenikom Europske komisije Pierreom Moscovicijem s kojim je razgovarao o pregovorima između Grčke i Europe.

U ponedjeljak je Grčka odbacila plan produljenja "programa pomoći" teškog 240 milijardi eura nazvavši ga apsurdnim. Bez dogovora, velika je vjerojatnost da ta država bankrotira i izađe iz eurozone.

>>Još samo dva dana za Grčku. Što će se dogoditi ako ne produlje rok?

>>Sastanak Eurogrupe raspao se bez kompromisa o Grčkoj

Komentara 14

BR
Brandfackel2
10:38 18.02.2015.

Kažu Grci što žive ovdje u Njemačkoj da se u Grčkoj mirovina mogla "srediti" za 2000 eura... Podudarnost sa lijepom našom gdje se trenutno, u Bjelovaru na primjer, po Korzu glasno šapuću imena likova koji to isto sređuju od 3000 eura pa nadalje...

PE
peugeot
10:28 18.02.2015.

Dragi su mi ovi Grci iz Syrize jer imaju m... Ali, ipak, nesto mi u svemu tome nikako nije jasno. Otkud im tolika hrabrost, bezocnost, beskrupuloznost i bezobrazluk da kao duznici diktiraju i namecu uvjete onima kojima duguju 321 milijardu eura ?!? Cudo nevidjeno ! Valjda Varoufakis i Tsipras crpe snagu od "antickih Grka" i slavnih filozofa anticke Grcke ? Ili, jedostavno, igraju sa EU, ECB, MMF-om partiju pokera kao dva usamljena jahaca"gauchosa' ! Blefiraju Varoufakis i Tsipras, gadno blefiraju u toj partiji pokera ! Imaju u ruci "sedmice", a blefiraju kao da imaju "asove" ! Ako Grcima EU popusti stat ce odmah u red ostale siromasne zemlje u EU pred "narodnu kuhinju". Pozdrav!

RB
robert.b.40
23:43 19.02.2015.

jos imas takove brace oko sebe kao sto si ti mrzite sve sta mirisi na zapad ali volite zpadni evro I dollar sta neidete kod svog cara brata putina on ima dosta nakradenog novca smradovi zarazeni.Dr.Robert.bob

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije