Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTSKA KRIZA

Grčka blokira ulazak 35.000 migranata i priprema deportaciju onih koji su uspjeli ući

Migranti na graničnom prijelazu Pazarkule između Turske i Grčke
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
05.03.2020.
u 17:13

Grčka je u četvrtak zabranila plovidbu oko otoka Hios, Lezbos i Samos u Egejskom moru svim plovilima osim plovilima europske granične agencije Frontex.

Grčka je blokirala ulazak gotovo 35.000 migranata i priprema deportaciju stotina onih koji uspjeli ući u zemlju otkad je Turska prošli tjedan otvorila granicu prema Europi, otkrili su u četvrtak vladini izvori. 

Tisuće migranata krenulo je prema Grčkoj kada je Ankara 28. veljače otvorila granice prema Europi i prekršila obveze unutar sporazuma s EU-om iz 2016. 

Video: Migrantska kriza: Tisuće ljudi iz Turske krenulo prema Europi

Migranti koji su u Grčku ušli nakon 1. ožujka bit će prebačeni u grad Serres i deportirani u njihove zemlje, rekao je grčki ministar za migracije Notis Mitarači kasno u srijedu.

"Cilj nam je vratiti ih u njihove zemlje", rekao je.

Ankara je optužila grčke snage za ubojstvo četvero migranata. Atena je optužbe demantirala i rekla da turske snage pomažu migrantima da prijeđu granicu. 

Obje strane koristile su suzavac u srijedu na graničnom prijelazu Kastanies. U četvrtak je tamo stanje mirno, a mnogi migranti čekaju s turske strane granice.

Turski ministar unutarnjih poslova Sulejman Sojlu posjetio je u četvrtak pokrajinu Edirne na granici s Grčkom. Najavio je razmještaj tisuću pripadnika specijalne policije u tom području. 

Grčka je u četvrtak zabranila plovidbu oko otoka Hios, Lezbos i Samos u Egejskom moru svim plovilima osim plovilima europske granične agencije Frontex.

Video: Hassan Haidar Diab - Prijeti li nova migrantska kriza: Tko će odgovarati za izgubljene živote ako krene egzodus?

 

Komentara 10

IV
ivicin
17:28 05.03.2020.

treba pomoci grcima....grcka je de facto u ratu....to su militanti....

DU
Deleted user
17:43 05.03.2020.

Udri po invazijskoj vojsci!!! Bravo Grci!!!

Avatar Dr Evil
Dr Evil
18:19 05.03.2020.

Grčka treba pokazati svijetu da je demokratska zemlja koja poštuje zakone i sve one koji ilegalno uđu u Grčku trebaju legalno izbaciti iz zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije