Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU DOŠLI

Grčić: SDP-ova potpora Josipoviću je neupitna

Branko Grčić
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/6
08.12.2014.
u 18:22

SDP i Vlada puno su puta pokazali kako čvrsto stoje iza Josipovića, rekao je Grčić

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić danas poslijepodne je posjetio zagorsku tvrtku Omco Croatia d.o.o. u Humu na Sutli koja početkom iduće godine kreće u novi proizvodni investicijski ciklus vrijedan 30 milijuna eura. Omco Croatia bavi se proizvodnjom alata za izradu staklene ambalaže, u čemu je vodeća europska i jedna od najvećih svjetskih tvrtki. Od 1997. godine u sastavu je grupe Omco International sa sjedištem u Belgiji. Zapošljavaju trenutno 500-tinjak radnika, a novom investicijom proširit će svoje proizvodne hale za još desetak tisuća četvornih metara te zaposliti novih stotinjak ljudi. Ministar Branko Grčić rekao je kako primjer Omca pokazuje da se i u Hrvatskoj može raditi ozbiljan posao.

– Radi se o tvrtki koja izvozi čak 97 posto svojih proizvoda na inozemno tržište. Sve je ovo dokaz da je pred Hrvatskom novi investicijski ciklus obnove industrijske proizvodnje, ali sada na jednoj puno višoj tehnološkoj razini. Osvrnuo se i na mogućnost ušteda u proračunu za iduću godinu kako bi se smanjio deficit od 15,5 milijardi kuna.

– U svakom slučaju uštedjeti se može na niz stavki, a da se ne ugrozi standard ljudi koji ovise o proračunu, osobito onih najsiromašnijih te umirovljenika – rekao je Grčić te dodao kako će se sigurno uštedjeti i u njegovom ministarstvu i to prvenstveno radi problema u građevinskom sektoru koji je u pet godina krize pao za više od 40 posto. Istakao je i i kako Hrvatska može puno profitirati izgradnjom LNG terminala te da je upravo energija jedan od najbitnijih faktora da hrvatsko gospodarstvo bude konkurentno. Na upit zašto nitko iz vrha SDP-a nije bio danas na predstavljanju programa aktualnog predsjednika Josipovića, Grčić je rekao kako je SDP-ova potpora Josipoviću neupitna te da su i SDP i Vlada puno puta pokazali kako čvrsto stoje iza Josipovića.

>> DIP objavio listu kandidata za predsjedničke izbore

>> Josipović o Grabar Kitarović: Predstavila je program, no ja nisam vidio ni riječi

Komentara 17

AN
ancica99
20:31 08.12.2014.

nema Josipović šanse i to je očito! Pa narod sve vidi! Narod vidi kako nas je upropastio i Josipović i ova nesposobna vlada!

Avatar mili99
mili99
19:37 08.12.2014.

Josipović podržava Vladu, Vlada podržava Josipovića, a Vladu ne podržava 85% građana Hrvatske. Zaključak je potpuno jasan. Josipović odlazi iz predsjedničke fotelje!

NO
novalastavica
19:47 08.12.2014.

Zato ce izgubiti u prvom krugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije