Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika

Grčić: HEP se mora restrukturirati, a ne samo dizati cijene struje

'11.01.2012., Zagreb - Branko Grcic, ministar regionalnog razvoja i fondova EU. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/3
27.04.2012.
u 16:27

HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić smatra da je očekivano kako su građani ogorčeni na najavljeno poskupljenje struje i plina.

– HEP dolazi u situaciju da se pokušava organizirati na račun građana. I o tome smo žustro razgovarali, HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u – kazao je Grčić u intervjuu na Soudsetu.

Činjenicu da se na ovaj način cijene usklađuju s cijenama u Europi ministar ne smatra prihvatljivom jer, kako kaže, plaće građana nisu usklađene s onima u EU.

Od novopečenog šefa HEP-a, HNS-ova Zlatka Koračevića Vlada očekuje puno.

– Od predsjednika Uprave HEP-a očekujemo restrukturiranje i uvođenje reda, racionalizaciju, pretvaranje HEP-a u ne samo tvrtku koja vodi računa o svakoj kuni nego i u društveno odgovornu tvrtku – naglasio je Grčić.

Komentara 47

TH
than
16:40 27.04.2012.

Aj\' ne budite smijesni. Zaposlili su svu rodbinu, ljubavnice, susjede i sada ocekujete racionalizaciju ?!?! Ovako cete sve to preliti na ledja sirotinje, a vi i dalje glumiti populiste i one koji nesto ocekuju. Da je vama iskreno do sredjivanjaa situacije, onda bi je tamo sami sredili, a ne OCEKIVALI...

VE
velikazmija
16:43 27.04.2012.

mogu li se ova nenajavljena poskupljenja pravdati sa navodnim zapošljavanjem 60 000 podobnih -- ima li tko uvid koliko i di su zaposlili naravno bez natječaja --

OB
-obrisani-
16:39 27.04.2012.

Da vam ja prevedem što vam doktur ekonomije želi reći: HEP se mora PRIVATIZIRATI! Što misle o tome oni koji su u prosincu okružili kukuriku to danas nije više bitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije