Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutjevo

Graševinama 38 zlatnih i 4 velike zlatne medalje

Graševina Kutjevo
Dušan Mirković/Pixsell
20.05.2013.
u 19:57

Kutjevo d.d. šampion je kod mladih graševina berbe 2012. i kod predikatnih s ledenom berbom '09. Vlado Krauthaker šampion je kod dozrelih graševina s berbom 2011.

Kutjevo d.d. šampion je kod mladih graševina berbe 2012. i kod predikatnih s ledenom berbom \'09. Vlado Krauthaker šampion je kod dozrelih graševina s berbom 2011. To su rezultati ovogodišnjeg, tradicionalnog međunarodnog ocjenjivanja graševina što ga je upriličila udruga Kutjevački vinari. Međunarodni žiri sa 21 članom u 3 komisije ocijenio je ukupno 150 uzoraka, među kojima su bile i graševine iz Slovenije i Mađarske. Ukupno je dodijeljeno 38 zlatnih i 4 velikih zlatnih medalja.

Uz šampionsku graševinu Trešnje (naziv mikrolokacije), Kutjevo d.d. osvojilo je još dva zlatna odličja; Perak ima četiri, Krauthaker tri, Galić tri, a po jedno Mijatović, Feravino, Jakobović i Krešić.

Kod predikatnih vina Kutjevo d.d. ima još dvije zlatne medalje, po dvije Enjingi, Krauthaker, Galić, PP Orahovica, Feravino, Jeruzalem Ormož, a jednu Badelova Vinarija Daruvar, Gašparinčić, Mihalj, Sonenšajn, Đakovačka vina i Iločki podrumi Principovac. Na to se nadovezuju dozrele graševine, berbe 2011. i starije kod kojih je dakle šampion Krauthaker, dvije medalje ima Perak, jednu Kalazić i Iločki podrumi Premium.

Predsjednik ocjenjivačkog žirija bio je prof. dr. Edi Maletić. Ocjenjivanje je uvod u tradicionalni Festival graševina za dva tjedna u Kutjevu. Graševina je naša najrasprostranjenija sorta i najpopularnije bijelo vino, koje se može napraviti, vidimo, u kategorijama od mladog, svježeg do najzahtjevnijih predikata svjetske razine.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije