Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muškarac iz zagreba

Gradskoj knjižnici Vukovar poklonio 3500 knjiga!

knjiznica vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
29.10.2013.
u 16:14

Vrijednost donacije procijenjena je na oko 60.000 kuna pri čemu se u akciju, koja je imala i potporu predsjednika RH Ive Josipovića, uključilo i 13 kompanija iz Hrvatske.

Gradska knjižnica Vukovar od danas je bogatija za gotovo 4000 knjiga koje su dobili u okviru dvije donacije. Prvo je nakladnička kuća MATE, u okviru svoje akcije Darujmo vukovarsku knjižnicu, donirala knjižnici 210 naslova razne stručne literature.

Prema riječima koordinatorice prodaje u nakladničkoj kući MATE Stele Ulovac, radi se o naslovima iz oblasti ekonomije, financija, marketinga, trgovine i menadžmenta. Vrijednost donacije procijenjena je na oko 60.000 kuna pri čemu se u akciju, koja je imala i potporu predsjednika RH Ive Josipovića, uključilo i 13 kompanija iz Hrvatske. Vukovarsku knjižnicu darovao je i Mijo Ivurek iz Zagreba.

– Radi se o donaciji od oko 3500 knjige koje nam donira Miho Ivukerk. Radi se o gospodinu koji radi u marketingu INA-e dok je njegova supruga u mirovini, ali je nekada radila kao novinarka. Njih dvoje su proputovali pola svijeta i s brojnih putovanja donosili su razne knjige, enciklopedije, stručne knjige, kataloge s izložbi… I ovom prilikom želim se zahvaliti i gospodinu Ivureku kao i nakladničkoj kući MATE za vrijedne donacije. Sigurno je da ćemo s novim naslovima dodatno upotpuniti naš knjižni fond, rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo. Podsjetila je i da je tijekom Domovinskoga rata oko 40 posto knjižnoga fonda uništeno. Danas knjižnica raspolaže s oko 120 000 knjiga podijeljenih u centralnom objektu i tri ogranka.

>>Američka vicekonzulica uručila e-čitač virovitičkoj knjižnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije